20. října 2017 • 23:40

Gólman Růžička byl rád, že v Chomutově napravil chybu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mladoboleslavský gólman Jan Růžička si vyčítal při vystoupení na ledě Chomutova laciný druhý inkasovaný gól, ale spravil si náladu tím, že nakonec 32 úspěšnými zákroky přispěl k vítězství svého týmu 3:2 po samostatných nájezdech. Bruslařský klub předvedl s Piráty dokonalý obrat, když v deváté minutě prohrával už 0:2.


Růžička byl nejdříve ve druhé minutě bezmocný při zakončení Dávida Skokana do odkryté branky a potom jej překvapil z nulového úhlu z rohu Vladimír Růžička mladší. "Hokej je hra chyb a já jsem bohužel jednu udělal. Kluci mě podrželi a říkali, že se to stane. Já jsem byl v klidu a hodil to za hlavu. Nemá cenu se v tom během zápasu pitvat, stačí po zápase," uvedl Růžička.

Mladá Boleslav ve druhé třetině díky gólům Dominika Pacovského a Martina Procházky vyrovnala a nakonec se radovala po nájezdech. "Podle průběhu to jsou zlaté dva body, ale chtěli jsme tři. Nezačali jsme úplně ideálně, ale od druhé třetiny jsme se zvedli a šli štěstí naproti. Padnul nám tam šťastný gól a pak už byly nájezdy. To už je loterie, člověk buď má štěstí nebo ne, nakonec se přiklonilo k nám," prohlásil dvacetiletý gólman, který převážně kryje záda Brandonovi Maxwellovi.

Při nájezdech si poradil i s pokusy Michala Vondrky nebo Vladimíra Růžičky mladšího, kteří mají šikovné ruce. "Je to pravda, ale snažil jsem se na to moc nemyslet právě proto, že to jsou výborní hráči. Šel jsem s chladnou hlavou," popsal Růžička.

Mladá Boleslav nemá z minulé sezony z předkola play off na Piráty dobré vzpomínky, jelikož ztratila vedení 2:0 na zápasy a nakonec nepostoupila. Vyhrála tak nad Piráty poprvé po čtyřech vzájemných nezdarech. "V Chomutově se nevyhrává každý den, takže to do půlnoci oslavíme, ale zítra začíná další den a my se musíme připravit na Kometu," dodal Růžička.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud