21. října 2017 • 00:08

Machačová skončila v bodovacím závodě na ME dráhařů pátá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Cyklistka Jarmila Machačová skončila na mistrovství Evropy dráhařů v Berlíně pátá v bodovacím závodě. Bývalou světovou šampionku v této disciplíně dělil od bronzové Bělorusky Tatsiany Šarakovové jeden bod.


V první polovině závodu vedla, když se dvěma soupeřkami získala okruh náskoku. "Jak jsme získaly okruh, tak byla chyba, že jsem nevyhrála první spurt v úniku. Zbytečně jsem někde zaváhala a plýtvala silami. Měla jsem se soustředit na soupeřky z úniku. Potom jsem neměla prostor, abych si někde odpočinula a získala další body. Možná byla chyba za každou cenu někde dojíždět mezery,“ posteskla si Machačová, která v sobotu nastoupí do omnia.

Sprinteři David Sojka s Martinem Čechmanem se probojovali mezi nejlepší šestnáctku. Předvedli vynikající kvalifikaci na dvě stě metrů s letmým startem, v níž Čechman skončil desátý výkonem 9,891 sekund a Sojka hned za ním o jedinou tisícinu.

"Oba zaslouží pochvalu za zlepšení, které se jim podařilo na dvoustovce. Oba se poprvé dostali pod deset sekund minulý víkend na závodech ve Vídni, teď dobrý výkon potvrdili. Bylo by veselejší, kdyby jeden z kluků pronikl do osmičky, ale konkurence je kvalitní, což dokazují jména ve startovní listině nebo dosazené časy,“ uvedl trenér sprinterů Petr Klimeš.

V mužském vícebojařském omniu obsadil Denis Rugovac z Dukly Praha předposlední devatenáctou pozici, stejně jako Jiří Hochmann ve vylučovacím závodě.

ura poš svd

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud