21. října 2017 • 19:47

Contemu dělá starosti obrana, vyhazovu se nebojí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Chelsea Antonio Conte byl rád, že jeho svěřenci nakonec zvládli divoký duel s Watfordem a zvítězili 4:2. Přesto není spokojen zejména s defenzivou svého týmu: v posledních třech soutěžních duelech Chelsea inkasovala sedm branek.


Po překvapivé prohře v osmém kole Premier League na hřišti posledního Crystal Palace (1:2) remizovali "Blues" v Lize mistrů 3:3 s římským AS. V utkání s Watfordem sice gólman Thibaut Courtois inkasoval dvakrát, úřadující mistr ale dokázal získat tři body.

Conte ví, že Chelsea potřebuje na defenzivě zapracovat. "Když dostanete sedm gólů ve třech utkáních, musíte se snažit zlepšit. Musíte dál pracovat. Jenže když hrajete každé tři dny, je těžké zaměřit se na taktiku. Někdy musíte hrát bez tréninku," uvedl osmačtyřicetiletý Ital.

Podle něj hráči trénují o 70 procent méně než v předchozí sezoně, kdy Chelsea nebyla v evropských pohárech. "Blues" se navíc musí obejít bez některých zraněných klíčových hráčů, s ohledem na defenzivu chybí například štítový záložník N'golo Kanté.

Conte se ale snaží najít i pozitiva. V útoku to jeho fotbalistům funguje, ve zmiňovaných duelech skórovali osmkrát. Proti Watfordu měl navíc bývalý kouč italské reprezentace či Juventusu Turín šťastnou ruku při střídání: dva góly dal Michy Batshuayi, který po hodině hry nahradil nepříliš výrazného Álvara Moratu.

"Někdy se střídání povede, někdy ne. Je důležité, aby kouč uměl rozhodnout ve správný moment, zda situaci lze zlepšit," uvedl Conte, který se prý neobává o pozici kouče Chelsea. "Cítím různý tlak, z vyhazovu ale ne. Když jdu domů, jsem spokojený, neboť vím, že hráčům a klubu dávám 150 procent," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud