21. října 2017 • 20:58

Barcelona porazila poslední Málagu, Valencie deklasovala Sevillu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Barcelony porazili ve španělské lize poslední Málagu 2:0 a v čele tabulky mají čtyřbodový náskok před Valencií, jež ve šlágru 9. kola zvítězila jasně 4:0 nad FC Sevilla. Oba celky dosud nepoznaly hořkost porážky.


Barcelona otevřela proti Málaze skóre už ve druhé minutě. Digne nacentroval před branku Deulofeuovi a ten patičkou vstřelil premiérový soutěžní gól v dresu katalánského velkoklubu. Z opakovaných záběrů se zdálo, že Digne přihrával míč až ze zámezí, rozhodčí González Fuertes ale branku uznal.

V 56. minutě předložil Messi míč Iniestovi, ten elegantním obloučkem zvýšil na 2:0 a gólovou radost v lize prožil po téměř dvou letech. Naposledy dala třiatřicetiletá barcelonská legenda gól 21. listopadu 2015 při vítězství 4:0 na hřišti Realu Madrid. Messi zaznamenal další milník: v 391 zápasech La Ligy se přímo podílel na 500 brankách: 360 dal a na 140 přihrál.

Dvě šance zvýšit náskok domácích měl Suárez, pokaždé však minul, stejně jako na druhé straně hlavičkou Hernández. Málaga potřetí v řadě prohrála 0:2 a je s jediným bodem na chvostu tabulky.

Portugalský záložník Guedes otevřel skóre krátce před přestávkou duelu Valencie - Sevilla po povedené individuální akci krásnou ranou z hranice pokutového území. V 51. minutě potvrdil formu také útočník Zaza, jenž zvýšil na 2:0 a prosadil se už v pátém zápase po sobě.

Definitivně rozhodli o páté výhře v řadě v závěru Mina a druhou trefou Guedes, který v této sezoně už tři góly dal a na čtyři přihrál. Valencie v posledních pěti duelech vstřelila vždy minimálně tři branky a odešla z nich se skóre 21:7.

Alavés se nachází v krizi a nevybředl z ní ani po utkání v Seville, kde podlehl Betisu 0:2. Vítězný gól vstřelil Sanabria, který se prosadil v pěti duelech po sobě, což se naposledy v dresu Betisu povedlo Achilleu Emanovi v roce 2008.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud