21. října 2017 • 21:20

Basketbalisté Nymburka deklasovali nováčka Olomoucko o 62 bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburka a Opavy si v lize dál drží stoprocentní bilanci. Za týden se to změní, neboť v pátém kole na sebe oba týmy narazí.


Dnešní utkání mistrovského Nymburka s ligovým nováčkem Olomouckem skončilo drtivým vítězstvím favorita 124:62. Obhájci titulu už do poločasu nastříleli hostům 65 bodů a na jejich výhře se nakonec osm střelců podílelo dvojciferným příspěvkem.

Bodově se do statistik zapsal každý z dvanácti nymburských hráčů, lídrem byl se 17 body Quincy Diggs. Účastník Ligy mistrů zúročil obrovskou převahu pod košem, kde získal 47 odražených míčů proti 28 soupeřovým. V dresu Olomoucka se prosadil jen Charles Mitchell, autor 15 bodů a sedmi doskoků.

Děčín týden po jasné prohře s Nymburkem svedl mnohem vyrovnanější souboj s Opavou, která zápas rozhodla v druhém poločase. Do něj šla s dvoubodovým vedením, ale nakonec zvítězila přesvědčivě 87:71. Opava se znovu opírala o výkon rozehrávače Jakuba Šiřiny, který nasbíral 21 bodů a osm asistencí.

"Porazit trojnásobného finalistu ligy o 16 bodů považuji za úspěch," pochvaloval si opavský kouč Petr Czudek. Nebyl však spokojen s úvodem zápasu. "Chtěli jsme Děčín zaskočit hned od začátku a využít toho, že cestovali dlouhou dobu autobusem. Na hřišti to však vypadalo, že jsme cestovali my. Děčín nás přeskákal zejména na útočném doskoku a velmi dobře střílel z trojkových vzdáleností. My jsme byli u všeho o zlomek sekundy pozdě. Ve druhém poločase jsme byli agresivní v obraně a to nám přineslo úspěch a poměrně vysoké vítězství. Opět nás táhl Jakub Šiřina, ale i ostatní hráči zahráli výborné utkání," prohlásil.

Jeho protějšek Pavel Budínský nechápal proměnu týmu. "Připadal jsem si, že jsem v každém poločase trénoval jiný tým. V prvním poločase vynikající střelba, agresivita v útoku i v obraně. Ve druhém poločase naivní ztráty na úrovni žákovského týmu. Opava odskočila na rozdíl patnácti bodů a bylo hotovo," řekl trenér Děčína.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud