22. října 2017 • 08:44

Kvalifikaci v USA vyhrál Hamilton, v titul ale zatím nevěří. Druhý dojel Vettel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikaci na Velkou cenu USA formule 1 vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu, který se může v dnešním závodě v předstihu stát počtvrté mistrem světa. O dvě desetiny druhý skončil jeho konkurent v boji o titul Sebastian Vettel z Ferrari.



Hamilton potvrdil, že na okruhu v Austinu se mu daří a letos na něm zatím nenašel přemožitele. V rekordních časech ovládl všechny tři tréninky i kvalifikaci, ve které si dojel pro 72. pole position v kariéře. Dvaatřicetiletý britský jezdec navíc v Texasu vyhrál čtyři z posledních pěti závodů

Hamilton, který porazil Vettela o dvě desetiny, však nevěří, že by mohl mít tři závody před koncem seriálu jistotu titulu. Aby navázal na triumfy z let 2008, 2014 a 2015 totiž potřebuje získat o 16 bodů víc než německý rival. "A to je velmi nepravděpodobné," prohlásil.

"Sebastian odvedl v kvalifikaci skvělou práci a na startu je hned za mnou, takže by musel udělat nějakou hloupou chybu. A to je taky velmi nepravděpodobné, protože je čtyřnásobným mistrem světa. Takže náš duel bude ještě pokračovat," přidal Hamilton.

Vettel byl s druhým místem spokojený, protože v pátečních trénincích měl problémy s podvozkem, který se podle něj choval jako "želé". "Z výsledku máme radost. Myslím, že náš odstup byl menší, než jsme čekali," uvedl německý pilot s tím, že jeho situaci v šampionátu to však příliš nemění. "Musím tady vyhrát. A taky musím vyhrát všechny zbývající závody," prohlásil.

Na třetí příčce skončil druhý jezdec Mercedesu Valtteri Bottas, čtvrtý dojel Daniel Ricciardo z Red Bullu a pátý byl Kimi Räikkönen z Ferrari. Šesté místo si vyjel Max Verstappen z Red Bullu, ten však kvůli výměně komponentů na monopostu dostal penalizaci a odstartuje až z 18. pozice.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud