22. října 2017 • 09:47

Warriors prohráli v Memphisu, Cleveland nestačil na Orlando

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Favorité basketbalové NBA prožili v sobotu černý den. Úřadující mistři Golden State Warriors prohráli v Memphisu 101:111 a jejich zmar umocnilo vyloučení frustrovaných hvězd Stephena Curryho a Kevina Duranta v závěru. Loňský mistr Cleveland nestačil doma na Orlando a prohra 93:114 byla pro klub Cavaliers první s tímto týmem po 17 zápasech.


Warriors na začátku sezony utrpěli už druhou prohru. Curry a Durant se nechali vyloučit 43 sekund před koncem. "Moje peněženka bude o něco lehčí, nepochybně," přiznal Curry, nejlepší střelec zápasu s 37 body. "Neunesl jsem to, bylo to stupidní," komentoval situaci, kdy se po koši dožadoval vehementně faulu. Po neodpískání hodil po rozhodčím chránič zubů a poprvé v kariéře byl bez okolků vyloučen.

Durant se musí obávat ještě dodatečného trestu, protože se zdálo, že domácímu publiku adresoval obscénní gesto. V zápase nasbíral 29 bodů a 13 doskoků. Oba ale zastínil domácí pivot Marc Gasol s 34 body a 14 doskoky. Rozhodující náskok si domácí Grizzlies vypracovali ve třetí části a to devatenáctibodový.

Orlando táhl za první výhrou nad šampiony Východní konference od listopadu 2012 černohorský pivot Nikola Vučevič s 23 body. "V tomhle utkání vidím mnoho pozitiv, nejvíc za hodně dlouhou dobu. Jsem fakt rád za tým, na takový úspěch speciálně proti Cavs jsme čekali dlouho," řekl po zápase, v němž Magic ani jednou neprohrávali a nejvíc vedli o 37 bodů.

Na straně poražených zaznamenal 22 bodů LeBron James, Iman Shumpert měl 21 bodů, z toho 15 v poslední čtvrtině. Do dvouciferných čísel už se dostal pouze Kevin Love autor 19 bodů. "Naprosto nás přehráli. Nakopali nám zadek," konstatoval kouč Tyronn Lue, jehož tým se ve třetí části přiblížil na sedm bodů, ale následný úsek hry prohrál 0:12.

Řek Janis Adetokunbo si vylepšil osobní střelecké maximum na 44 bodů a dovedl Milwaukee k výhře nad Portlandem 113:110. Trápil se naopak Russell Westbrook, jemuž Utah dovolil jen šest bodů a zvítězil nad Oklahomou 96:87.

Další debakl schytal Phoenix. Ve Staples Center podlehl LA Clippers 88:130 a stále čeká na výhru. Houston vedl před posledním dějstvím nad Dallasem o 34 bodů, ale nakonec vyhrál jen 107:91. James Harden k tomu pomohl 29 body.

DeMar DeRozan přispěl 30 body za 26 odehraných minut k výhře Toronta nad Philadelphií 128:94. LaMarcus Aldridge zase režíroval vítězství San Antonia 87:77 nad Chicagem 28 body a 10 doskoky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud