22. října 2017 • 15:26

Ťoupalík dojel na SP v Koksijde druhý mezi cyklokrosaři do 23 let

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Cyklokrosař Adam Ťoupalík vstoupil do Světového poháru jezdců do 23 let druhým místem v belgickém Koksijde. Vicemistr světa v této kategorii nestačil stejně jako na sobotní Superprestige v Boomu jen na Brita Thomase Pidcocka, s kterým prohrál o 13 sekund. Bronz vybojoval junior Tomáš Kopecký.


V závodu žen zahájila Pavla Havlíková, která nejela úvodní dva podniky v USA, seriál desátým místem. Na těžké trati s tradičními písečnými dunami si suverénně dojela pro premiérové vítězství Nizozemka Maud Kaptheijnsová. Bronzová medailistka z letošního MS do 23 let porazila o 52 sekund krajanku Sophii de Boerovou. Třetí místo vydřela domácí mistryně světa Sanne Cantová a udržela vedení v průběžném pořadí.

O třetí místo v celkové klasifikaci SP přišla Kateřina Nash, která v úvodních amerických závodech vybojovala vítězství a šestou příčku. Zkušená česká reprezentantka, která žije v USA a v Evropě nyní nezávodí, klesla na pátou pozici.

Mužům kraloval stejně jako v úvodních dvou závodech Nizozemec Mathieu van der Poel. Předloňský světový šampion z Tábora a úřadující vicemistr světa zvítězil o 39 sekund před krajanem Larsem van der Haarem. Český reprezentant Michael Boroš po devátém a třináctém místě z úvodních dílů Světového poháru tentokrát na nejlepší nestačil a s téměř šestiminutovou ztrátou na vítěze obsadil 29. příčku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud