22. října 2017 • 18:06

Třinec zvítězil nad Jihlavou 3:0 a vyhrál počtvrté v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince zvítězili v 16. kole extraligy nad Jihlavou 3:0 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Gól a asistenci zaznamenal Tomáš Marcinko, brankář Šimon Hrubec i podruhé v sezoně proti Jihlavě vychytal čisté konto a nováček nejvyšší soutěže tak po návratu mezi elitu proti Ocelářům za 120 minut ještě neskóroval. Jihlava tak od začátku sezony prohrála i svůj osmý venkovní zápas.


Žádná ofenzivní vlna Třince se v úvodu nedostavila a organizovaně působící nováček domácím zatrhl úvodní tlak. Domácí museli jít naproti gólu přes důraz a tvrdost v předbrankovém prostoru a ve 13. minutě se jim to vyplatilo, když Marcinko opět prokázal svou sílu na brankovišti a pohotovou tečí ze vzduchu poslal Musilovo nahození o tyčku a Voldenova záda za brankovou čáru. "Jsou to situace, o které se snažíme, teď nám to zase vyšlo. Proti takovým urputně bránícím týmům a v takových zápasech je dobré, když si můžete takhle pomoct," řekl Marcinko.

Třinec si pak ke konci první části vytvořil převahu, ale největší šanci měl paradoxně soupeř: Žálčík se v 19. minutě dostal do sólového nájezdu, Hrubce však polovysokou ranou nepřekonal. "Nevěděl jsem, jak daleko ode mě je bek, celkem brzo jsem střílel a gólman to chytil," popsal Lukáš Žálčík.

Třinec získal větší klid na začátku druhé třetiny. Po rychlém protiútoku, který při přechodu do útočného pásma zaváněl ofsajdem, kotouč rychle přes Marcinka a Chmielevského putoval až k Martinu Růžičkovi, který ho po bekhendové kličce poslal za Voldena a zajásal nad svým jedenáctým gólem v sezoně.

Třinec proti urputně hrajícímu soupeři moc vyložených šancí neměl, sám navíc hosty do jedné pustil. Po akrobatickém Žálčíkově zakončení jednoruč prošel puk Hrubcovi v 36. minutě mezi betony a klouzal do sítě, ale pár centimetrů před brankovou čarou ho stihl do bezpečí odklidit Doudera. "Zkusil jsem to nějak prostrčit do brány rybičkou, ale chyběl kousek. Škoda, že jsme nedali kontaktní gól, třeba by pak domácí byli nervoznější," mrzelo Žálčíka.

Jihlava i za stavu 0:2 především bránila. Hrozila sporadicky, ale když už, bylo to nebezpečné. Poslední šanci na zdramatizování zápasu promarnil Seman, který zblízka nedokázal překonat Hrubce a hned vzápětí se prosadil střelou zpoza obránce Cienciala a definitivně rozhodl. "Prvních deset minut třetí třetiny jsme byli aktivnější a snažili jsme se dát gól. Ale po brance na 0:3 bylo rozhodnuto," připomněl Žálčík.

Hosté měli v posledních sekundách dvě velké šance na symbolický úspěch, ale Hrubec proti Žálčíkovi i Šidlíkovi vyšperkoval svou druhou nulu sezony dvěma výbornými zásahy. "Kluci mi tu nulu dneska přinesli na stříbrném podnosu. Bylo to skoro bez práce," řekl Šimon Hrubec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud