22. října 2017 • 18:08

Bábkovi obhajoba evropského titulu nevyšla, v keirinu byl čtvrtý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dráhovému cyklistovi Tomáši Bábkovi obhajoba titulu mistra Evropy v keirinu nevyšla. Na šampionátu v Berlíně dojel čtvrtý. Jeho předchůdce na evropském trůnu Pavel Kelemen do finále nepostoupil a skončil celkově desátý. Zvítězil bývalý mistr světa Němec Maximilian Levy, který na kontinentálním šampionátu ovládl keirin již v roce 2013.


"Nejhorší je očekávání a já od sebe nečekal nic, chtěl jsem jen vyhrát. Bylo to rychlejší a lépe obsazené finále než na mistrovství světa. Jel jsem pro výhru, všechno ostatní beru jako prohru," prohlásil třicetiletý Bábek, který na mistrovství světa v Hongkongu získal v keirinu bronz a byl nejlepším Evropanem.

V Berlíně vyhrál svou rozjížďku prvního kola i semifinálovou jízdu. Ve finále zaútočil kolo před koncem, ale následující nástup Levyho a naturalizovaného ruského reprezentanta Shanea Perkinse neodrazil. V závěru se před Bábka dostal ještě Ukrajinec Andrij Vynokurov. I tak se Bábek postaral o nejlepší český výsledek na berlínském šampionátu.

"Levy mě trošku zavřel, což mě zpomalilo. Pak do mě šel tvrdě Perkins, jemuž jsem dal lehce loktem. To mě taky přibrzdilo. Kdybych ale chtěl medaili, tak jedu jinak. Nejel jsem nikomu v háku, na nikoho nečekal, nesvezl se. Dělal jsem maximum pro vítězství," dodal Bábek.

Třicetiletý Perkins získal první medaili po srpnovém získání ruského občanství. V minulosti v australských barvách vybojoval titul mistra světa v keirinu před šesti lety a olympijský bronz ve sprintu v Londýně 2012. Pro změnu občanství se rozhodl poté, co byl předloni vyřazen z australské reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud