22. října 2017 • 18:54

Plzeň doma porazila Brno 3:0 a vyhrála i jedenáctý ligový zápas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté vedoucí Plzně v 11. ligovém kole doma porazili Brno 3:0 a vylepšili rekordní vítězný vstup do sezony na 11 zápasů. Už v prvním poločase se prosadili Michael Krmenčík, Tomáš Hořava a Jan Kopic. Viktoria si spravila chuť po čtvrteční prohře 2:3 s Luganem ve skupině Evropské ligy a vede tabulku o jedenáct bodů před druhou Slavií. Naopak kouč Zbrojovky Roman Pivarník, který dříve vedl Plzeň, nenavázal na vítěznou premiéru proti Slovácku a s moravským týmem zůstává předposlední.


Trenér Viktorie Pavel Vrba udělal v základní sestavě hned sedm změn od nepovedeného utkání ve Švýcarsku. Po zranění v obličeji se vrátil levý bek Limberský, jenž nastoupil s ochrannou maskou.

"Včera už jsme byli stoprocentně přesvědčeni o tom, že nastoupí. Počítali jsme spíše s tím, že bude hrát až v Karviné, ale jsem rád, že nastoupil, protože opět mužstvu hodně pomohl a je pro nás důležitý," uvedl Vrba.

Zápas nezačal v nějakém strhujícím tempu. Hejda z rohu hlavičkoval vedle, na druhé straně Škodovu střelu z dálky zkrotil Kozáčik. V 17. minutě domácí dostali míč do brněnské branky, ale Řezník podle rozhodčích hlavičkoval z ofsajdu.

Ve 30. minutě už se Plzeňští mohli radovat. Kopic našel za obranou Krmenčíka, který odstavil bránícího Kijanskase a po kličce gólmanovi Melichárkovi zakončil do odkryté branky. Nejlepší střelec soutěže zaznamenal osmý gól v sezoně.

"Před prvním gólem tam byla obrovská chyba našeho stopera. Míč má na noze a musí ho odehrát pryč, a my dostaneme laciný gól," podotkl kouč Brna Pivarník.

Západočeši poté soupeře ještě víc zatlačili. Melichárek výborně zneškodnil Hořavovu ránu i Kolářovu dorážku, ale ve 42. minutě už byl bezmocný. Krmenčík hlavou prodloužil míč k Hořavovi a ten zblízka nezaváhal.

"Přišlo mi, že brankář asi trošku zaspal. Balon tam byl trošku delší dobu. Měl jsem pocit, že jsme blízko něho a můžu ho trefit, tak jsem se snažil dát co největší ránu a zapadlo to tam," popsal Hořava.

V poslední minutě první půle ještě zvýraznil domácí náskok volný Kopic po přihrávce Zemana. "Začátek utkání byl trošičku opatrný. Pak si myslím, že druhá část prvního poločasu byla z naší strany velice dobrá a ta rozhodla o tom zápase," konstatoval Vrba. "Závěr prvního poločasu jsme nezvládli a mrzí mě to, že jsme to Plzni ulehčili. Pramenilo to hlavně z obrovského respektu ze soupeře," přidal Pivarník.

Druhý poločas začal velkou šancí hostů. Kozáčik "namazal" Juharovi, ale své zaváhání hned napravil, když střelu brněnského záložníka vytáhnul nad břevno. Plzeň držela míč a kontrolovala hru, ale další velké šance si dlouho nevytvářela. Ani Zbrojovka se moc nedostávala do útoku, pár střel z dálky si bez problémů pohlídal Kozáčik.

Největší příležitost druhé pětačtyřicetiminutovky zahodil v 80. minutě střídající Řezníček, který běžel téměř sám na brněnskou branku, ale napálil jen boční síť. V závěru ještě Kopicovu střelu vyrazil Melichárek. Brno venku v lize prohrálo posedmé za sebou a na hřišti Plzně počtvrté v řadě.

"Vzhledem k tomu, že jsme vedli 3:0, nás může pouze mrzet, že ten výsledek nebyl výraznější. Jinak mužstvo hrálo velice dobře, kombinovali jsme a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," prohlásil Vrba.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud