22. října 2017 • 22:01

Snažím se chytit šanci za pačesy, řekl brněnský Vejmelka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Teprve do třetího extraligového zápasu v sezoně nastoupil v 16. kola na ledě Mladé Boleslavi gólman Brna Karel Vejmelka a dokázal už podruhé vychytat čisté konto. Jednadvacetiletá dvojka Marka Čiliaka 31 úspěšnými zákroky přispěla k vítězství 2:0, díky kterému Kometa přerušila sérii tří porážek a posunula se do čela tabulky.


V polovině září vychytal výhru 4:0 ve Zlíně a na začátku října doma vítězství nad Vítkovicemi 5:1. Inkasoval jediný gól z 82 střel. "Sám nevím, čím to je. Doufám, že je to odraz nějaké letní přípravy. Snažím se, když dostanu šanci, to chytnout za pačesy a chytat co nejlépe umím. Je to prostě koncentrace a samozřejmě mi pomáhají spoluhráči. Je to stoprocentně i jejich zásluha," řekl Vejmelka po utkání.

Má úspěšnost zákroků 98,78 procenta a průměr 0,33 obdržené branky na zápas. "Jsem za to určitě rád, že to tak je. Rozhodně vím, že to tak nebude nastálo, ale chci to udržet co nejdéle takhle, pokud budu mít další zápasy. Jsem jen rád, že se mi daří," uvedl odchovanec Třebíče, za kterou také při působení v Kometě nastupuje v první lize na střídavý start.

Za Čiliakem v této sezoně nedostal i přes své výkony moc příležitosti. "Je to moje role v týmu, počítám s tím a jsem s ní smířený. Právě tyto situace, kdy dostanu šanci, musím využívat a pak musím čekat na další," prohlásil gólman, jehož v roce 2015 draftoval v NHL v pátém kole na 145. pozici Nashville.

Přeje si, aby prostoru dostal více. "Doufám v to. Uvidí se, jaký budou mít plán trenéři. Je to otevřené. Jsem rád, že se mi to dnes povedlo. Cíl byl hlavně získat tři body, to jsme splnili. Z mého pohledu je to pozitivní a budu jen rád za další šance," prohlásil Vejmelka.

Potěšilo jej, že pomohl utnout sérii tří proher. "Rozhodně jsme to chtěli zlomit a nechtěli jsme se dál trápit v prohrách. Jsme rádi, že jsme vyhráli. Snad nás to nakopne do nějaké další vítězné série," věří Vejmelka, že úspěch na ledě Mladé Boleslavi je správný odrazový můstek k tomu, aby Kometa držela čelo tabulky.

"Boleslav hodně posílila přes léto, víme o jejich síle a rozhodně je to cenné vítězství. Rozhodně si toho vážíme a jdeme s pokorou dál. Šancí proti mě moc nebylo, ale když už jsem měl něco řešit, tak ta situace byla většinou docela složitá. Jsem rád, že to dopadlo takhle," dodal Vejmelka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud