22. října 2017 • 22:12

Potočný dal v Edenu první góly a teď tam pomohl sestřelit Slavii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pro fotbalistu Romana Potočného se stává stadion v Edenu zaslíbeným místem. Předloni na jaře na půdě Slavie ještě v barvách Teplic prvními dvěma góly v ligové kariéře zařídil remízu 2:2 a dnes nasměroval Liberec k výhře 2:1 a ukončení soupeřovy rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži.


"Na ten zápas s Teplicemi tady nikdy v životě nezapomenu. Byly to moje první dva góly v lize, takže si je určitě budu pamatovat do konce života. Jestli je to pro mě Eden šťastným místem? Nevím, zda se to tak dá říct, ale určitě jsem za ten dnešní gól rád," řekl novinářům po zápase Potočný.

Prosadil se v 35. minutě hlavou po centru od Vladimíra Coufala. "Hlavně jsem se soustředil, abych to trefil. Byl to krásný balon od Cufa," chválil spoluhráče.

"Trenér říkal, že když dáme takovýhle gól, že máme tři dny volno, a když vyhrajeme, tak týden. Teď říkal, jak chcete. Tak dlouhé to asi nebude, ale jsme rádi, že dostaneme třeba nějaké volno. Tři dny to asi nebudou, protože nevím, co by se dělo," smál se šestadvacetiletý útočník.

Původně měl jít i na penaltu v 73. minutě, ale nakonec exekuci přenechal Miloši Bosančičovi. "Byl jsem na penaltu napsaný, kluci říkali, ať jdu já. Ale dopřál jsem to Miloškovi, zaslouží si to za to, jak hrál a jak dře," prohlásil Potočný.

Po zápase příliš neřešil, že Liberec dokázal jako první ligový tým po 36 zápasech porazit Slavii a ukončit její rekordní sérii. "Neříkám, že jsem o tom nevěděl. Ale před zápasem jsem to nevnímal tak, že jdeme ukončit nějakou sérii. Je to hlavně výhra pro celý náš mančaft, za to, jak jeden dýcháme pro druhého," řekl Potočný.

"Jsme mladý sebevědomý mančaft. Věřili jsme si i na Slavii, protože hraje poháry a věděli jsme, že to nemá jednoduché. Myslím, že Slavia je po finanční stránce celkově úplně někde jinde než my, ale my jsme makali a uspěli poctivým výkonem," pochvaloval si Potočný.

Z trojice předsezonních adeptů na titul jeho celek obral o body Spartu i Slavii a podlehl jen Plzni doma 0:3. "Pan Vrba dělá v Plzni dobrou koncepci týmu, mají kádr pospolu. Je vidět, že si určitě rozumí víc než Sparta a Slavie, protože ty dělají milionové nákupy a než si to sedne, chvíli to trvá," dodal Potočný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud