22. října 2017 • 22:58

Maxwell stovku výhrou neoslavil, ale potvrdil reprezentační formu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký brankář Brandon Maxwell držel v duelu s Kometou Brno dlouho čistý štít a naděje Mladé Boleslavi na úspěch, ale nakonec při svém jubilejním 100. startu v české extralize musel strávit prohru 0:2. Proti úřadujícímu mistrovi a staronovému lídrovi tabulky inkasovala šestadvacetiletá opora Bruslařského klubu z 32 střel pouze jednou a svým výkonem potvrdila, proč si ji vybrali i stavitelé týmu USA pro listopadový Německý pohár.


Maxwell litoval, že vyrovnaný zápas nakonec zlomila Kometa trefou Hynka Zohorny ve vlastním oslabení v 51. minutě na svou stranu. "Brno je velice dobrý tým s velice zkušenými hráči. Byl to vyrovnaný zápas, snažil jsem se odvést co nejlepší práci, ale bohužel oni mi dali gól a my jsme nedali žádný," řekl Maxwell novinářům.

Bývalý gólman Vítkovic i Pardubic tak stý zápas v extralize výhrou neoslavil. "Někdo mi to řekl, je to příjemné. Jsem tu čtvrtý rok, je to kvalitní liga a doufám, že přidám řadu dalších zápasů," byl Maxwell rád i přes prohru, že se dočkal takového počtu startů.

Do Mladé Boleslavi přišel na začátku ledna z Pardubic a v Bruslařském klubu se vypracoval do role jedničky. Nyní se dostal dokonce do nominace Spojených států amerických, které tvoří tým pro únorové olympijské hry v korejském Pchjongčchangu. Na Německý pohár v Augsburgu jsou spolu s ním nominovaní ještě Ryan Zapolski z Jokeritu Helsinky z KHL a David Leggio z Mnichova.

"Naše mužstvo tady v Mladé Boleslavi hraje velice dobře, což pomáhá i brankáři. Takže děkuji spoluhráčům, že mi pomohli se tam dostat. Je to hezké, ale všechno záleží na výkonech," uvedl Maxwell. O nadějích na účast pod pěti kruhy nepřemýšlí. "My hraje v pátek v Pardubicích a to je jediné, na co se soustředím," doplnil.

V Mladé Boleslavi ale podle svých slov našel nyní ideální působiště. "Jsem tu velice šťastný. Je tu spousta skvělých hráčů, všichni jsou super v kabině a máme skvělé fanoušky. Užívám si to," dodal Maxwell.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud