23. října 2017 • 07:37

Golfistky Spilková a Vlčková si zahrají o kartu na LPGA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvě české golfistky Klára Spilková a Karolína Vlčková si na přelomu listopadu a prosince zahrají o kartu na americké golfové sérii LPGA. Obě hráčky prošly do závěrečné fáze kvalifikace.


"Hrála jsem uvolněně a sebevědomě, protože letos mám velmi dobrou celou sezonu. Věřím si, na nic netlačím a padá to tam," uvedla v tiskové zprávě vítězka turnaje Ladies European Tour v Maroku a členka globálního týmu KPMG.

Spilková zvládla druhý díl kvalifikace ve Venice na Floridě výborně. Od začátku se pohybovala v desítce, během posledního kola se chvilku objevila i na děleném prvním místě a nakonec skončila se skóre -7 na dělené deváté pozici.

"V závěru turnaje jsem hrála v odpoledních časech, ve vedru a greeny už nebyly nejlepší, což se také podepsalo na skóre. Jsem ráda za Top10, ale chtěla jsem vyhrát. Nechtěla jsem jen bránit dobrý výsledek," řekla Spilková.

V konkurenci 190 hráček uspěla i Vlčková, která se s konečným výsledkem +3 na děleném 46. místě pohodlně vešla mezi osmdesátku postupujících. "Byly jsme s Kájou po turnaji na společné večeři i s kedíky, daly jsme si drink a příjemně jsme to tímhle způsobem oslavily," popsala Spilková a na otázku, jak se za skvělý výsledek odměnila, řekla: "V půl jedenácté jsem skočila do vířivky."

O karty na LPGA se bude hrát od 29. listopadu do 3. prosince v Daytona Beach na Floridě. Hráčky tam čekají čtyři kola a po nich páté pro sedmdesát nejlepších. Plný status hráček LPGA získá přibližně 20 golfistek.

Finalistky mají už nyní zajištěnu členskou kartu na Symetra Tour, druhou americkou profisérii. "Symetru teď vůbec neřeším, jde mi o LPGA. Turnaj Final Stage a přípravu na něj si teprve naplánuji," řekla Spilková, která do Česka přiletí v úterý a v sobotu vyrazí na turnaje LET Abú Zabí a v Indii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud