23. října 2017 • 08:35

Hamilton ani na chvíli o triumfu v Austinu nepochyboval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Britský pilot Lewis Hamilton prý ani na chvíli nepochyboval o tom, že vyhraje nedělní Velkou cenu USA. Dokonce ani v okamžiku, kdy ho hned po startu předjel Sebastian Vettel z Ferrari. Jezdec Mercedesu si i přesto připsal pátý triumf z posledních šesti závodů a má na dosah čtvrtý titul mistra světa.


Hamilton v Austinu ovládl všechny tréninky i kvalifikaci, na startu však zaváhal a pustil před sebe Vettela. "Samozřejmě jsem v tu chvíli nevěděl, jak se závod bude vyvíjet dál. Ale ani na chvilku jsem neměl pocit, že bych tahal za kratší konec. Jen jsem musel změnit přístup k závodu," řekl britský pilot.

Vettel vedení neudržel a v šestém kole se Hamilton vrátil na první místo, které s výjimkou zastávky v boxech udržel až do konce. "Původně jsem chtěl (s předjetím) počkat až do výměny pneumatik, ale když jsem viděl, že jede na hraně, tak jsem si řekl: Moje gumy drží a on jede až moc rychle, takže mu za chvíli odejdou. A to se taky stalo," uvedl Hamilton, který šampionát ovládl už v letech 2008, 2014 a 2015.

Hamilton díky vítězství zvýšil tři závody před koncem náskok v průběžném pořadí před německým rivalem na 66 bodů a k zisku titulu mu za týden v Mexiku stačí dojet na pátém místě. "Je to blízko. Ale pořád jsou před námi tři závody, které chci vyhrát. Nebudu myslet na titul, dokud nebudu mít stoprocentní jistotu," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud