23. října 2017 • 09:32

Wiggins trojkou s klaksonem zařídil Minnesotě výhru nad Oklahomou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Minnesoty vyhráli v NBA na palubovce Oklahomy 115:113 díky trojce Andrewa Wigginse se závěrečným klaksonem. Domácí se přitom ujali vedení jen pět vteřin před koncem rovněž trojkou Carmela Anthonyho, ale Timberwolves ještě stihli strhnout výhru zpět na svou stranu. Posílená Oklahoma utrpěla z úvodních tří zápasů už druhou porážku.



Wigggins byl spolu s Karlem-Anthonym Townsem nejlepším střelcem Minnesoty, oba nastříleli 27 bodů. Towns k tomu přidal i 12 doskoků. Rozehrávač Jeff Teague zaznamenal 19 bodů, šest doskoků a devět asistencí.

Oklahomě nepomohlo ani 31 bodů a 10 asistencí nejužitečnějšího hráče minulé sezony Russella Westbrooka. Anthony přidal 23 bodů a druhá letní posila Paul George měla jen 14 bodů z 20 střeleckých pokusů.

V nečekaně dobrých výkonech pokračují Brooklyn Nets, kteří vyhráli 116:104 nad Atlantou. Jsou prvním týmem od Portlandu v sezoně 1988/89, který nastřílel v úvodních třech zápasech pokaždé alespoň 115 bodů.

Nejlepším střelcem vítězů byl s 20 body Allen Crabbe, který kvůli poraněnému kotníku nastoupil jen z lavičky na 25 minut, přesto byl velmi produktivní. Utkání zlomil ve prospěch svého týmu trojkou pět minut před koncem za remízového stavu. Za Atlantu dali 19 bodů Ital Marco Belinelli a 17 bodů Němec Dennis Schröder, který z utkání odstoupil s poraněnou nohou a zřejmě přijde o dnešní zápas s Miami.

New Orleans se dočkalo první výhry v sezoně na palubovce Los Angeles Lakers, kde zvítězilo 119:112. Zásluhu na tom má zejména hvězdné podkošové duo Pelicans. Anthony Davis zaznamenal 27 bodů, 17 doskoků a tři bloky, DeMarcus Cousins přidal 22 bodů, 11 doskoků a osm asistencí.

Nejlepším střelcem Lakers byl s 24 body střídající Jordan Clarkson. Kentavious Caldwell-Pope, který nastoupil poprvé v sezoně po dvouzápasovém trestu za řízení pod vlivem, nastřílel 20 bodů. Nováček Lonzo Ball sahal po triple doublu s osmi body, osmi doskoky a 13 asistencemi.

Výsledky:

Brooklyn - Atlanta 116:104, LA Lakers - New Orleans 112:119, Oklahoma City - Minnesota 113:115.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud