23. října 2017 • 10:32

Zlatým chlapcem fotbalu byl v anketě zvolen Mbappé z PSG

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepším fotbalistou do 21 let byl v anketě Zlatý chlapec italského deníku Tuttosport zvolen francouzský útočník Kylian Mbappé z Paris St. Germain. V hlasování novinářů z evropských deníků a časopisů dostal přednost před druhým Ousmanem Dembélém z Barcelony, třetím Marcusem Rashfordem z Manchesteru United, čtvrtým Gabrielem Jesusem z Manchesteru City a pátým brankářem Gianluigim Donnarummou z AC Milán.


Osmnáctiletý Mbappé má za sezonou mimořádně vydařený rok. V minulé sezoně odehrál za Monako 44 zápasů a dal v nich 26 branek. V létě pak odešel na hotování do Paris St. Germain s povinnou opcí na přestup za 180 milionů eur, což z něj dělá druhého nejdražšího hráče historii. Podle odborníků v něm Francie našla nového Thierryho Henryho. Za PSG dal v devíti zápasech čtyři branky.

V anketě hlasoval i český novinář Stanislav Hrabě, který rovněž dal na první místo Mbappého před Gabrielem Jesusem, Rashfordem a Christianem Pulisicem z Dortmundu.

Tuttosport anketu vyhlašuje od roku 2003 a prvním vítězem se stal Nizozemec Rafael van der Vaart. V následujících letech vyhráli Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fábregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling, Anthony Martial a Renato Sanches.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud