23. října 2017 • 10:44

Montellovi hrozí konec na lavičce AC Milán, rozhodne tento týden

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenérovi fotbalistů AC Milán Vincenzu Montellovi hrozí odvolání poté, co po devíti kolech je jeho tým se 13 body až jedenáctý v tabulce italské ligy. Podle italských médií dostal od vedení klubu ultimátum, že musí zvládnout tento týden zápasy s Chievem a Juventusem Turín.


Vedení Milána údajně už jedná o jeho nástupci. Favority jsou Paulo Sousa, který naposledy vedl v předchozích dvou sezonách Fiorentinu, a bývalý hráč Milána Gennaro Gattuso, kouč juniorky AC. Zřejmě by však šlo o dočasné trenéra, než by se povedlo přivést buď Carla Ancelottiho, nebo Antonia Conteho, který momentálně vede Chelsea.

"Rossoneri" čekají na výhru už měsíc. Navíc ve třech z posledních čtyř zápasů nedali ani gól. Po třech porážkách v neděli Milán alespoň remizoval 0:0 s Janovem, přestože hrál v dlouhém oslabení. O vyloučení Leonarda Bonucciho rozhodlo video, což se Montellovi nelíbilo.

"Video určitě přináší dobré věci, ale musíme se rozhodnout, zda žijeme ve světě televize nebo hřiště. Pokud rozhoduje televize, tak jsme měli kopat dvě penalty," uvedl Montella. "Všichni si musí na video zvyknout. Jsem přesvědčený, že kdyby Milán vyhrával, tak si pan Montella nestěžuje," reagoval šéf rozhodčích Marcello Nicchi.

Montello je pod velkým tlakem. V létě dostal posily za téměř 200 milionů eur (asi 5,1 miliardy korun), ale výsledky se zatím nedostavují. V Evropské lize sice míří AC za postupem ze skupiny, ale v posledním duelu také hrálo doma jen 0:0 s AEK Aténami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud