23. října 2017 • 13:29

Philadelphia přišla na delší dobu o obránce MacDonalda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Philadelphie se musejí delší dobu obejít bez zkušeného Andrewa MacDonalda. Jeden z pilířů obrany Flyers bude týmu scházet kvůli zranění kolena, jež utrpěl v sobotním duelu NHL proti Edmontonu. Rekonvalescence jednatřicetiletého beka si vyžádá minimálně měsíc, možná až šest týdnů.


MacDonald, jemuž od léta 2014 běží s klubem šestiletý kontrakt na 30 milionů dolarů, utrpěl zranění v třetí třetině při blokování jedné z šesti střel, kterým se v duelu postavil do cesty. I díky jeho příspěvku mohli Jakub Voráček a spol. slavit těsnou výhru 2:1.

MacDonald odehrál všech osm dosavadních utkání nové sezony a vstřelil gól. Celkem má kanadský bek, jenž k Flyers přišel během sezony 2013/14 z New York Islanders, na kontě 481 utkání a 132 bodů (23+109). V 17 duelech play off dvakrát skóroval a jednou na gól nahrál.

Třetího herně nejvytíženějšího hráče Philadelphie měli v minulosti možnost blíže poznat také fanoušci českého hokeje. MacDonald během výluky NHL v ročníku 2012/13 odehrál jedno utkání za druholigový Sokolov a na kontě má také 21 startů v extralize za Karlovy Vary s bilancí gólu a čtyř přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud