23. října 2017 • 17:06

Trenér Brazilců Tite chce po hráčích, aby na MS hráli férově

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér brazilských fotbalistů Tite bude dbát na to, aby jeho svěřenci na mistrovství světa v příštím roce dbali na pravidla fair play. Prý mu nebude vadit, když se hráč přizná například k hraní rukou a opraví chybný výrok rozhodčího, který by Brazilce zvýhodňoval.


"Pokud můj hráč uvidí, že rozhodčí chybuje v náš prospěch, může mu to říct. Opravdu by měl něco říct," řekl Tite pro deník Folha de S. Paulo. "Když hráč zahraje rukou, má mé požehnání se přiznat. Nevadí mi, když kvůli tomu budu kritizován. Pro mě jsou důležité mé zásady a mé svědomí," dodal.

Otázka fair play je nyní v Brazílii tématem poté, co útočník Jo z Corinthians, bývalého Titeho klubu, nejprve po přiznání protivníka unikl žluté kartě, ale sám o pár týdnů později vstřelil gól rukou a zapíral v rozhovorech v poločase i po konci zápasu, než ho usvědčily opakované záběry. Až poté přiznal chybu.

Šestapadesátiletý Tite se ujal Brazílie loni v létě a od té doby s týmem prohrál jediné z 15 utkání v přípravě s Argentinou. Ve dvanácti soutěžních zápasech ztratil jen čtyři body za dvě remízy. Celkové skóre má 35 vstřelených gólů a čtyři inkasované.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud