6. listopadu 2017 • 19:12

Vloni se Houska pod Jarolímem neprosadil, nyní je v reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vloni v létě se fotbalista David Houska pod trenérem Karlem Jarolímem v přípravě neprosadil do kádru Mladé Boleslavi a po nedotaženém hostování se vrátil zpět do Olomouce. Po více než roce došlo k paradoxní situaci a stejný kouč nyní čtyřiadvacetiletého záložníka Sigmy dodatečně poprvé povolal do národního týmu. Jedna z opor druhého celku ligové tabulky se tak může coby nováček těšit na nadcházející přípravné zápasy s Islandem a s Katarem na turnaji v Dauhá.


"Byl jsem v Boleslavi chviličku. Přicházel jsem tam po sezoně, kdy jsme spadli, ani já jsem neměl na jaře takovou formu. V tomhle to bylo složitější. Ale jsem rád, jak to dopadlo, že jsem se vrátil do Olomouce. Cesta mě dostala až sem, je to trochu zajímavé," řekl novinářům s úsměvem Houska.

Vloni v letní pauze měl zamířit do Boleslavi na hostování s opcí, se středočeským klubem trénoval, ale z příchodu po přípravě nakonec sešlo. Nyní se potkal s Jarolímem znovu. "Pozdravili jsme se, hezky mě uvítal. Z toho, co jsem stihl poznat, je to hodně kvalitní trenér. Příprava byla hodně náročná a tvrdá, u hráčů má velký respekt," poznamenal Houska.

Před touto sezonou by ho ani nenapadlo, že bude s olomouckým nováčkem po 13 kolech první ligy na druhém místě tabulky před Slavií i Spartou a navrch si vyslouží pozvánku do reprezentačního A-týmu.

"Kdyby mi to tehdy někdo řekl, myslel bych si, že je blázen. My jsme se soustředili na jiná patra tabulky. Ani osobně jsem takovýhle cíl rozhodně neměl. Asi všichni v Sigmě cítíme, že tahle sezona se nám daří a mohli bychom z ní hodně vytěžit. I pro mě osobně je to zatím nejlepší sezona," řekl autor čtyř branek v této ligové sezoně.

"Já už si vážil toho, že jsem byl v náhradnících. Trošku jsem v to i ve skrytu duše doufal, protože tato sezona se mi celkem daří. Ale nepočítal jsem s tím, že budu rovnou tady," dodal Houska.

V krátké době je po Šimonu Faltovi už druhým olomouckým nováčkem v reprezentaci. "Po tom předchozím srazu jsme na Šimona chrlili otázky, jak to tady chodí. Asi každého to zajímalo. Přiznám se, že jsem byl trochu nervózní z toho, co mě tu čeká. Ale kluci jsou v pohodě. Žádný rituál nováčků jsem zatím neabsolvoval. Těším se, co přijde dál," uvedl Houska.

Na první sraz přijel vlakem. "Bylo to takové hektické. Včera mi zavolal manažer reprezentace, pan Šeterle. Rychle jsem si sbalil věci, zablokoval jízdenku na vlak, rychle zavolal přítelkyni a domů. Byly to tak minutové hovory, protože jsem hodně spěchal," řekl Houska. "Přemýšlel jsem, jestli pojedu někam na dovolenou. Tak se podívám, jak to vypadá v Kataru," dodal s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud