18. listopadu 2017 • 21:29

Opavští basketbalisté vyhráli v Brně a předstihli v čele Nymburk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Opavy po sérii tří ligových porážek zvítězili v Brně 85:75 a dostali se do čela tabulky před Nymburk. Mistrovský celek má ale dvě utkání k dobru.


Opava po porážce v Nymburku dvakrát klopýtla doma, kde překvapivě nestačila na Olomoucko a těsně podlehla i Pardubicím. Až v Brně tým navázal na úvodní šňůru vítězství, i když o výhře rozhodl až zlepšením v závěru. Potíže hostům dělal hlavně autor 30 brněnských bodů Brian Sullivan.

Trenér Opavy Petr Czudek vyzdvihl nejlepšího střelce hostů Martina Gniadka. "Hrál výborně na obou polovinách. Jenomže brzy nasbíral čtyři fauly," uvedl kouč na klubovém webu. Ocenil rovněž Rostislava Dragouna, který dokázal ubránit rozjetého Sullivana. "Toho jsme nechali rozehrát, trefoval se z každé pozice. Rosťa se své role zhostil výborně. Jsme moc rádi, že po třech porážkách v řadě se nám podařilo zvítězit," dodal Czudek.

Ani na osmý pokus nedokázal v sezoně uspět Jindřichův Hradec. Domácí utkání s USK Praha ztratili Jihočeši v druhé čtvrtině, kterou prohráli o 11 bodů, pak už jen marně dotahovali. Svitavy podlehly v Ostravě 69:78 a promarnily možnost posunout se na třetí místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud