19. listopadu 2017 • 15:04

Sáblíková byla na Světovém poháru v Norsku třetí na 5000 m

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila na Světovém poháru ve Stavangeru třetí místo v závodu na 5000 metrů a poprvé v sezoně se probojovala na stupně vítězů. Trojnásobná olympijská vítězka, kterou stále trápí problémy se zády a v minulých dnech měla i virózu, nestačila na vítěznou Němku Claudii Pechsteinovou a Ivanii Blondinovou z Kanady.


Třicetiletá česká reprezentantka se v Norsku představila pouze na nejdelší ženské trati, které už řadu let kraluje. Stále totiž není stoprocentně zdravotně v pořádku. Ve čtvrté rozjížďce musela reagovat na výkon pětačtyřicetileté Pechsteinové, která před ní zajela nejlepší čas sezony 6:56,60.

Sáblíková za svým vzorem od začátku ztrácela, nakonec ji od prvního místa dělilo 3,35 sekundy. Hned v další rozjížďce svěřenkyni trenéra Petra Nováka porazila i Blondinová, nikdo další se však pod hranici sedmi minut nedostal. Třetí místo by mělo Sáblíkové garantovat start na této trati na únorových olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu, kde bude na pětce obhajovat zlato z Vancouveru a Soči.

V průběžném pořadí SP na dlouhých tratích se Sáblíková, která byla před týdnem v Heerenveenu až sedmá v závodu na 3000 metrů, posunula na páté místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud