19. listopadu 2017 • 18:56

Forman: Za gól jsem rád, ale hlavně, že byl vítězný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Miroslav Forman rozhodl šťastnou tečí při přesilové hře na konci druhé třetiny o vítězství Sparty nad Třincem 2:1. Pražané se po šestizápasové sérii bez výhry radovali podruhé za sebou, popáté v řadě bodovali a podle ceněného sedmadvacetiletého bojovníka se zvedá i výkon celého mužstva.


Rozhodující akce se zrodila ve 39. minutě, kdy obránce Zbyněk Michálek vypálil od modré čáry a jeho střelu tečoval Forman. Původně byla přitom branka připsána Petru Vránovi.

"Bylo to trošku šťastné. Tečoval jsem puk a viděl jsem, že tam byla i další teč. Myslel jsem si, že to byl Havran (Vrána), ale nakonec šlo o jejich hráče. Přál bych ho Havranovi, protože potřebujeme, aby se co nejvíc chytil, ale dal jsem ho já, za což jsem rád. Hlavní je, že to byl vítězný gól," radoval se Forman, jenž se trefil posedmé v sezoně a celkově počtvrté v posledních šesti duelech.

Sparta se pak ve třetí třetině soustředila na ubránění jednobrankového vedení. "Moc střel jsme v ní asi neměli, ale myslím si, že jsme si náskok zkušeně pohlídali odzadu a do ničeho jsme je nepustili," uvedl Forman, zvolený nejlepším hráčem zápasu na straně domácích.

Rodák z Mělníku cítí, že hra Pražanů lepší. "Byli jsme hodně dole, ale zvednout se není jen tak. Trvalo nám to několik zápasů, krůček po krůčku a dneska už byl konečně jak výkon, tak i výsledek super," těšilo Formana poté, co sparťané dokázali poprvé od domácího zápasu s Chomutovem 15. října (3:2) naplno bodovat.

V čem konkrétně se Sparta od nástupu kouče Františka Výborného po odvolaném Jiřím Kalousovi zlepšila, ale nedokázal říct. "Nechci se pouštět do hodnocení trenérů. Hladoví jsme byli už v zápase s Litvínovem pod vedením Jirky," připomněl Forman poslední Kalousův zápas na sparťanské střídačce před odvoláním. "Už tam se to trochu začalo zvedat. Samozřejmě jde o nový impulz, nového trenéra. Těžko říct, co je jiného, ale v každém případě se zvedáme a jsem za to rád," dodal Forman.

Ocenil také nejvyšší návštěvu sezony, do O2 areny dorazilo 12.071 diváků. "Vzhledem k tomu, kde se nacházíme v tabulce, klobouk dolů. Moc lidem děkuju, byla tady super atmosféra a diváci působili jako šestý hráč na ledě," poděkoval fanouškům Forman.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud