19. listopadu 2017 • 19:51

Kouč Kýhos dovedl v premiéře Mladou Boleslav k výhře ve Zlíně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 23. kole extraligy ve Zlíně 6:1 a úspěšnou premiéru si tak odbyl na lavičce Bruslařského klubu nový kouč Vladimír Kýhos. Čtyřmi body za jednu branku a tři asistence k tomu přispěl exzlínský útočník Petr Holík. Středočeši tak dosáhli na první úspěch po třech porážkách za sebou. Berani počtvrté za sebou nebodovali.


Kýhos, který nahradil v pátek odvolaného Patrika Augustu, koučoval tým poprvé s asistenty Viktorem Ujčíkem a Borisem Žabkou. Ti vedli Mladou Boleslav ještě v minulém kole při domácí porážce s Hradcem Králové (1:2 po samostatných nájezdech) sami.

"Dnešní zápas ovlivnily dva faktory - štěstí a Brandon Maxwell. Dali jsme z osmi střel pět gólů, ale i to je hokej," řekl po utkání Kýhos. Z přístupu hráčů v utkání ve Zlíně měl velkou radost. "Kluci jsou bojovníci, mají chuť do hokeje. Třeba dnes za stavu 6:1 padl Klepiš do rány, to se jen tak nevidí," ocenil bývalý trenér Litvínova, Komety Brno, Karlových Varů, Hradce Králové a Třince, kde skončil po minulé sezoně.

Mladoboleslavští na ledě Zlína nezačali dobře. Úvodní tlak Beranů mohli gólem korunovat Honejsek či Řezníček, ovšem nestalo se tak. V začínající šesté minutě se však po osobním souboji rozbilo plexisklo, což na patnáct minut zastavilo hru a zchladilo tak aktivní domácí hráče.

A toho hosté využili dokonale. Už půl minutu po opravě šli do vedení, když Němcovu přihrávku tečoval nad Kašíkovo rameno Pacovský. Šance hostí přitom byla ojedinělá a Berani ovládali hru. V první třetině přestříleli svého soupeře 21:8, hráli tři přesilovky, z toho jednou krátce i pět na tři, vyrovnat ale z několika šancí nedokázali. Sám před Maxwellem selhal i Šťastný.

I v prostředním dějství Zlínští často stříleli, soupeře v něm předčili 18:6, skóre se ale posouvalo na opačné straně. Nejprve Bukarts trefil tyčku a ve 24. minutě se naskytla hostům první přesilová hra v utkání, kterou hned po osmi vteřinách využili. Exzlínští Holík s Kotvanem připravili pozici Urbanovi, který zvýšil na 2:0.

Ve 32. minutě se podařilo hostům využit početní výhodu ještě o sekundu rychleji. Kotvan vystřelil od modré čáry a Němec před Kašíkem úspěšně tečoval puk. Zlín ze svého tlaku vytěžil snížení ještě do přestávky, i když s notnou dávkou štěstí. Bukartsovu střelu tečoval za Maxwellova záda Žižka.

Na začátku třetí třetiny hráli Mladoboleslavští potřetí v utkání přesilovku a znovu ji využili. Osamocený Holík po Němcově přihrávce nejdříve tečoval puk do tyče a z dorážky už zamířil do prázdné branky. Svou trefu neslavil.

"Nechtěl jsem se radovat, to je pochopitelné. Je to zimák, kde jsem vyrostl, dopadlo to na mě. První dvě střídání jsem měl nohy v betonu, časem to ale odešlo. Za gól jsem a samozřejmě i musím být rád, ale jak říkám, slavit jsem ho nechtěl," uvedl Holík.

O 85 vteřin později vyhnal Kašíka na střídačku Orsava a za dalších 113 vteřin překonal i náhradníka Štůralu. Zlín tak na domácím ledě nevyhrál za tři body už sedm zápasů. "Pro nás je to krutý výsledek, ale hráče musím pochválit. Přistoupili k tomu se vším všudy, byl to boj se skvělým gólmanem," prohlásil kouč Zlína Robert Svododa.

"Škoda, že jsme v první třetině neproměnili nějakou přesilovku, ale musíme bojovat dál a věřit, že budeme mít víc štěstí. Že fanoušci chtěli moji hlavu? Já mám jen jednu, ta je zadaná, takže tím neposloužím. Nějaký tlak na sebe ale necítím," dodal Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud