19. listopadu 2017 • 20:24

Exbrněnský Kvapil rozhodl o výhře Liberce nad Kometou 4:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce zdolali ve 23. kole extraligy mistrovské Brno 4:3 a ve druhé repríze finále v této sezoně uspěli proti Kometě poprvé po sedmi porážkách za sebou. Rozhodl o tom v 55. minutě útočník Marek Kvapil, který v minulém ročníku pomohl Kometě k titulu a na sever Čech zamířil po nepodařeném angažmá v Chabarovsku v KHL.


"Nebral jsem to nijak speciálně. Samozřejmě ty kluky tam znám, je tam dobrá parta. Já jsem se ale soustředil hlavně na náš tým. A i když jsme se o výsledek ještě trochu strachovali, jsem rád, že jsme zápas dokázali dotáhnout do vítězného konce," řekl Kvapil.

Bílí Tygři v pátek utrpěli v Pardubicích porážku 1:5, po které následovala bouřlivá reakce trenéra Filipa Pešána. Do zápasu s Kometou nastoupili domácí s velkou chutí a ukázali, že doma hrají daleko lépe.

Do prvního náznaku šance se dral Bakoš, ale neuspěl. Na druhé straně si první ostrý zákrok utkání připsal liberecký Janus. V 6. minutě nabídl Liberci přesilovku útočným faulem Svoboda. Bílí Tygři byli nejblíže ke gólu po střele Ševce, kterou tečoval Jelínek, puk ale orazítkoval tyč Čiliakovy branky.

Poté se brankář Komety předvedl při střele Ordoše. V 11. minutě se dostal po chybě hostí k puku Stránský, ale na poslední chvíli mu v dobré pozici překazil zakončení Zaťovič. Hosté odpověděli pěknou střelou Zaťoviče, Janus měl betony správně postavené. V 17. minutě fauloval Bulíř a hosté hráli přesilovku. Velikou šanci Zaťovičovi zlikvidoval Janus.

"V první třetině nás Liberec dostal hodně pod tlak. Vliv na to měl i fakt, že jsme hráli hodně v oslabení. Dnes to byla zbytečná vyloučení i technické chyby. Potom, co jsme srovnali, byla i hra hodně vyrovnaná," uvedl asistent trenéra Brna Petr Haken.

Na přelomu první a druhé třetiny se domácí neprosadili při Zaťovičově trestu. Pak se ke slovu dostali hosté. Nejprve Hruška po chybě Januse netrefil prázdnou branku, o chvíli později zakončoval Nečas, ale Janus byl svůj tým podržel. Potom vychytal i aktivního Zaťoviče.

Domácí odpověděli až ve 27. minutě dělovkou Kolmanna, ale Čiliak si poradil. Nápor Komety pak přibrzdilo už druhé vyloučení Komety v zápase za příliš mnoho hráčů na ledě. A tuto přesilovku už domácí využili. Kvapil ideálně našel křížnou přihrávkou Bulíře a ten se nemýlil.

Nápor Liberce pokračoval. V šanci se ocitl Redenbach a potom nebezpečně střílel Jánošík. Udeřilo ale na druhé straně. Janus chyboval ve 35. minutě v rozehrávce od mantinelu a doslova daroval vyrovnávací gól Malletovi. Domácí kontrovali přečíslením, které zakončil Kolmann vysoko.

Na přelomu druhého a závěrečného dějství Kometa opět odolala v oslabení po Čermákově faulu. Domácí ale byli v tlaku a nápor čtvrté lajny Liberce korunoval ve 44. minutě brankou Stránský. Vyrovnat mohl Krejčík, ale zamířil přesně.

Ve 48. minutě se radoval opět Liberec, když Čiliaka překvapil Redenbach. Z dvoubrankového vedení se ale domácí těšili jen dvě minuty. Na brankovišti se prosadil Nečas a snížil na 2:3. A následný tlak Komety vyústil v 54. minutě ve vyrovnávací branku z Čermákovy hole.

"Samozřejmě to bylo těžké na psychiku. Vedli jsme 3:1 a soupeř nám nejdříve snížil a posléze i vyrovnal. Ale myslím si, že to potom svědčí o týmu; ukázali jsme vnitřní sílu a nikdo to nevzdal," uvedl liberecký útočník Michal Bulíř.

Hned za 89 vteřin ale odpověděl Kvapil, který trefil téměř z nulového úhlu Čiliakovu branku. Připsal si ve třetím utkání za Liberec první trefu. Závěrečnou power play Komety domácí ubránili a za ovací diváků slavili čtvrtou výhru z posledních pěti utkání.

"Góly padaly na obou stranách hodně po dorážkách, takové zvláštní. Když jsme vyrovnali na 3:3, tak padla v závěru šťastná branka na druhé straně. Nám se taková nepovedla. Je to škoda, protože jsme si zasloužili alespoň nějaký bod," dodal Haken.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud