19. listopadu 2017 • 20:30

Akcionáři neprojednávali návrh na odvolání Šilhavého, řekl Tvrdík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slavie ztrácejí po 14 ligových kolech na vedoucí Plzeň propastných 14 bodů, předseda představenstva Jaroslav Tvrdík ale odmítl, že by vedení klubu někdy projednávalo návrh na odvolání trenéra Jaroslava Šilhavého. Šéf Pražanů je naopak přesvědčen, že kouč úřadujícího českého mistra bude úspěšně spolupracovat s novým sportovním ředitelem Janem Nezmarem, který po podzimu přijde z Liberce.


"Akcionáři Slavie nikdy neprojednávali návrh na odvolání Jaroslava Šilhavého. Neexistuje žádné jiné trenérské jméno ani není stanoven žádný termín výměny současného trenérského týmu. Věřím, že spolupráce Jana Nezmara a Jaroslava Šilhavého bude přínosná pro celý klub i pro ně dva," řekl v rozhovoru pro klubový web Tvrdík.

Šilhavý v minulé sezoně navzdory bodové ztrátě při převzetí týmu vloni na podzim dovedl mužstvo na jaře k nečekanému titulu. Na podzim ale Slavia v lize už šestkrát ztratila a výkony několikrát zůstaly za očekáváním.

"Klubová úcta k legendám, k nimž Šilhavý bezesporu patří, se nemůže projevovat jen tím, že jim položíme desku před stadionem, nebo poděkujeme při klubových výročích. Ke klubové kultuře musí patřit, že je nehodíme přes palubu při prvních problémech. Jarda je kvalitní trenér, pro klub již nyní hodně dokázal a já na to rozhodně neplánuji zapomenout," doplnil Tvrdík.

V Evropské lize je Slavia třetím místě ve skupině, ale stále má šanci postoupit. "Nejcennější fotbalovou trofejí vždy bude titul mistra ligy, dominuje Plzeň a bodový odstup Slavie je zklamáním. Nebudeme hledat alibi. Jsme realisté a nemůžeme čekat, že budeme každý rok mistr, ale při kvalitě kádru Slavie je zejména ztráta bodů s výrazně slabšími kluby neodpustitelná. Tým hrál v řadě zápasů pod svůj potenciál," řekl Tvrdík.

"Na druhou stranu druhé místo zaručující účast týmu v kvalifikaci Ligy mistrů, postup do jarní části Evropské ligy a vítězství v MOL Cupu mohou stále udělat z ročníku 2017/2018 jeden z nejúspěšnějších v dlouhé fotbalové historii Slavie," doplnil bývalý ministr obrany.

Slavia ve středu oznámila, že od zimy obsadí pozici sportovního ředitele Nezmarem, který stejnou funkci pět let úspěšně zastával v Liberci. "Není to jen o jednom novém manažerovi, ale o změně celého systému řízení sportovního úseku. Ve vrcholovém fotbale dnes o úspěchu rozhoduje detailní mozaika řady správně nastavených opatření," uvedl Tvrdík.

Slavia se podle něj chce inspirovat Juventusem Turín, kde dělá viceprezidenta Čech Pavel Nedvěd. "Využili jsme nabídky Pavla a vedení klubu opakovaně navštívilo Juventus. Klub, který vyhrál šestkrát za sebou mistrovský titul. Chceme se na naší cestě k vrcholu učit od nejlepších. Kompetence uvnitř klubu se s příchodem Honzy změní na 'systém Juventus', ve kterém je klíčová role ve vztahu k řízení prvoligového týmu na sportovním řediteli klubu. A Jirka Bílek, který skončil jako hráč a kapitán, se bude v našich podmínkách učit systémově plnit roli Pavla Nedvěda," dodal Tvrdík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud