19. listopadu 2017 • 23:15

Urvali jsme to bojovností a srdcem, jásal Bulíř po výhře s Brnem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Liberecký útočník Michal Bulíř se v repríze finále play off minulé extraligové sezony proti brněnské Kometě blýskl dvěma body a výraznou měrou tak pomohl k vítězství svého týmu 4:3. Bílí Tygři vyzráli na Kometu po sedmi porážkách ve vzájemných utkáních v řadě a díky dnešní tříbodové výhře poskočili na desátou příčku extraligové tabulky. V libereckém táboře se tak po utkání rozhostila spokojenost.


"Byl to velmi těžký zápas proti nesmírně silnému soupeři. Kometa hraje hodně ofenzivně, má jeden z nejlepších útoků v extralize. My jsme ale byli výborně připravení, na videorozboru jsme si ukázali, co Brno hraje, jak mají nacvičené přesilovky a co na ně platí. Urvali jsme to také velkou bojovností a srdcem a jsme velmi šťastní, že bereme všechny tři body," radoval se Bulíř z povedeného výkonu.

Liberci se ve třetí části povedlo Kometě odskočit do dvoubrankového vedení na 3:1. Jenže Brno se nevzdalo a dokázalo vyrovnat. Tento moment mohl srazit Bílé Tygry dolů, Severočeši ale dokázali bleskově odpovědět a brankou Marka Kvapila urvali vítězství na svou stranu. O to cennější jejich výhra byla.

"Samozřejmě to bylo těžké na psychiku. Vedli jsme 3:1 a soupeř nám nejdříve snížil a posléze i vyrovnal. Ale myslím si, že to potom svědčí o týmu; ukázali jsme vnitřní sílu a nikdo to nevzdal. Ať už to bylo, jak to bylo, čtvrtý gól jsme nakonec vstřelili my a byl to gól vítězný, takže můžeme být spokojení," pochvaloval si Bulíř, který má na kontě také dva starty v reprezentačním dresu.

Libereckého odchovance hřály i dva kanadské body za gól a asistenci. Chvíli se však zdálo, že utkání možná ani nedokončí, neboť se ve druhé třetině nepříjemně srazil s Martinem Zaťovičem a bolestivě si narazil stehno. "Dělal jsem tam kličku a dostal jsem klasického 'koňara'. Nebylo to úplně příjemné, ale naštěstí se mi to povedlo rozhýbat a mohl jsem se do utkání rychle vrátit," uvedl Bulíř.

Druhý nejproduktivnější hráč Liberce této sezony skóroval při přesilové hře za příliš mnoho hráčů na ledě před polovinou zápasu po krásném Kvapilově pasu. Žádné zadostiučinění s ohledem na předchozí zákrok ale necítil. "Takhle jsem o tom nepřemýšlel. Jsem hlavně rád, že jsem ten gól dal a že to pomohlo týmu k bodům," těšilo Bulíře.

V první třetině se přitom Liberci přesilovky příliš nedařily. "O pauze jsme se proto koukli na video a řekli si, co bychom chtěli hrát. Já jsem dostal parádní přihrávku od Marka Kvapila a prakticky mi jen stačilo zamést puk do prázdné branky," popsal šestadvacetiletý útočník, který opět vedl druhý liberecký útok s Kvapilem a Bakošem na křídlech.

Spolupráci s nimi si po utkání nemohl vynachválit. "Postupem času se více a více sehráváme. Kvápa je velmi šikovný hráč, navíc hodně silný na puku. S Bakym už se známe a hrajeme spolu delší dobu. Myslím, že jsme si na ledě porozuměli. Doufám, že by se nám ta lajna mohla ustálit a my budeme týmu co nejvíce nápomocni," přál si Bulíř.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud