20. listopadu 2017 • 09:12

Český shorttrack bude na olympiádě zastupovat jen Sejpalová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pouze Michaela Sejpalová by měla zastupovat české rychlobruslení na krátké dráze na únorových olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. Devatenáctiletá závodnice se kvalifikovala na trati 1500 metrů, Mezinárodní bruslařská unie (ISU) však její start oficiálně potvrdí až 10. prosince.


Rychlobruslaři a rychlobruslařky na krátké dráze o start na olympiádě bojovali v úvodních čtyřech dílech Světového poháru v Budapešti, nizozemském Dordrechtu, Šanghaji a Soulu. Sejpalová se jako jediná Češka vešla mezi 32 postupujících na patnáctistovce, na dalších tratích nikdo neuspěl.

Pod pěti kruhy tak bude chybět nejúspěšnější česká reprezentantka v historii Kateřina Novotná, která usilovala o pátý olympijský start. "Na jednu stranu je to zklamání, na druhou stranu trochu úleva. Počítala jsem s tím, že se něco podobného může stát. Bylo by pěkné se tam představit, ale svět se nezboří," řekla ČTK Novotná, která po sezoně plánuje ukončit kariéru a chce se věnovat trénování.

Sejpalové pomohl k olympijskému startu v Pchjongčchangu zejména výsledek ze Šanghaje, kde dokázala postoupit do semifinále. Doposud největším úspěchem svěřenkyně trenéra Jarmila Hrůzy je šesté místo ze závodu na 1500 metrů na mistrovství světa v loňském roce, kdy se jako první Češka v historii probojovala do finálové jízdy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud