20. listopadu 2017 • 18:58

Útočník Teravainen z Caroliny se stal hvězdou týdne v NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Finský útočník Teuvo Teravainen z Caroliny byl zvolen první hvězdou uplynulého týdne v NHL. Třiadvacetiletý rodák z Helsinek, jenž si připsal premiérový hattrick v soutěži, dostal přednost před brankářem Toronta Frederikem Andersenem a útočníkem Colorada Nathanem MacKinnonem.


Teravainen nasbíral v minulém týdnu deset bodů za pět gólů a pět asistencí a pomohl Carolině ke třem výhrám. Týden zahájil druhým čtyřbodovým vystoupením v kariéře v duelu s Dallasem, v němž se poprvé v NHL blýskl hattrickem. Při prohře s New York Islanders si připsal dvě přihrávky, další asistenci přidal v zápase s Buffalem. Týden pak uzavřel tříbodovým výkonem v dalším duelu s Islanders, dvěma góly a přihrávkou pomohl k vítězství.

Dán Andersen odchytal dvě bezchybná utkání, v nichž zlikvidoval všech 75 střel, a pomohl Torontu prodloužit vítěznou sérii na šest zápasů. V utkání s New Jersey si s 42 úspěšným zákroky vylepšil sezonní maximum, proti Montrealu přidal dalších 33. Dvě čistá konta za sebou vychytal podruhé v kariéře.

Dvaadvacetiletý MacKinnon nasbíral ve třech zápasech sedm bodů za dva góly a pět asistencí. Životní duel odehrál proti Washingtonu, v němž si připsal pět bodů za gól a čtyři přihrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud