21. listopadu 2017 • 10:30

SP sdruženářů začne bez exmistra světa Grubera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Silná rakouská reprezentace v severské kombinaci vstoupí do olympijské sezony bez exmistra světa Bernharda Grubera, který kvůli operaci slepého střeva nezasáhne do Světového poháru dříve než v lednu. Zákroku se pětatřicetiletý sdruženář podrobil v pondělí ve Schwarzachu, kam se přesunul z dějiště závěrečné přípravy na sezonu ve Finsku. Podle svazového lékaře bude moci začít s intenzivním tréninkem při bezproblémové rekonvalescenci nejdříve za pět týdnů.


"Je to kruté, ale zdraví je přednější. Proto nechci ani nic uspěchat a k tréninku se vrátím, až budu kompletně v pořádku. Na začátku ledna bych mohl být zpět v plné přípravě a začít dohánět manko," řekl bronzový medailista z individuálního závodu na olympijských hrách ve Vancouveru. V Kanadě byl v roce 2010 také členem vítězného týmu, o čtyři roky později v Soči skončili Rakušané třetí. Mistrem světa se stal předloni ve Falunu, kde obhajoval stříbro z Val di Fiemme.

Gruber bude chybět o víkendu při startu SP v Ruce a přijde i o prosincové závody v Lillehammeru a Ramsau. Na prahu olympijské sezony byl považován za jednoho z hlavních soupeřů dominantních německých sdruženářů. V předchozím ročníku byl v individuálních závodech SP nejlépe třetí v Seefeldu a pravidelně se umísťoval v elitní desítce. Celkem v kariéře vyhrál v pohárovém seriálu sedm závodů včetně jednoho týmového.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud