21. listopadu 2017 • 15:47

Krasobruslařka Medveděvová je zraněná, může přijít o finále GP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvojnásobná mistryně světa v krasobruslení Jevgenija Medveděvová má zraněnou nohu a hrozí, že přijde o finále Grand Prix, které se uskuteční za tři týdny v Nagoji. Nejlepší krasobruslařka současnosti dnes zveřejnila, že lékaři odhalili prasklinu v zánártní kůstce její pravé nohy. Zdravotní problémy má i další ruská krasobruslařka Anna Pogorilá. Bronzová medailistka z MS 2016 kvůli zranění zad odstoupila z Americké brusle, která od pátku do neděle uzavře základní část seriálu Grand Prix.


Osmnáctiletá Medveděvová bolest v noze poprvé pocítila před závodem Grand Prix v Moskvě. Navzdory tomu tamní Rostelecom Cup vyhrála. Před druhým startem v Grand Prix se léčila a cítila zlepšení, ale po krátkém programu v Japonsku se stav její nohy opět zhoršil a volnou jízdu před deseti dny absolvovala pod silnými léky proti bolesti. Znovu vyhrála a kvalifikovala se do finále Grand Prix, ale po návratu do Moskvy dostala na zraněnou nohu sádru. "Podstupuji rehabilitaci. Dělám maximum, abych se zotavila," uvedla ve vyjádření na webu ruské federace.

Největší favoritka únorové olympiády, která dva roky neprohrála, ještě nikdy žádnou soutěž kvůli zranění nevzdala. Finále Grand Prix ale začíná už 7. prosince. "Pokud by mi lékaři zakázali startovat v Japonsku, byl by to ten nejhorší scénář. Byla by to první soutěž v mé kariéře, kterou bych kvůli zranění vzdala. Ale doufám, že tohle se nestane," řekla.

Dlouhodobější potíže se zády má devatenáctiletá Pogorilá, kterou na Americké brusli nahradí sedmnáctiletá svěřenkyně Jevgenije Pljuščenka Serafima Sachanovičová. V říjnu musela po krátkém programu odstoupit ze závodu domácího poháru. Bolesti také ovlivnily její výkon při prvním závodě Grand Prix v Kanadě, kde se po volné jízdě propadla z druhého místa po krátkém programu až na deváté.

Po návratu z Kanady ještě trénovala, ale pak si musela dát pauzu kvůli nachlazení a při pokusu o návrat tělo selhalo. "Teď nemůžu vůbec bruslit, natož skákat," řekla agentuře R-Sport trojnásobná medailistka z ME Pogorilá, která se věnuje jen rehabilitaci.

Za měsíc se uskuteční ruský šampionát, který je jedním z nominačních kritérií pro vrcholy sezony. Mezi ženami je v Rusku obrovská konkurence. O tři místa na ZOH v Pchjongčchangu budou usilovat také dvojnásobná vicemistryně Evropy Jelena Radionovová nebo mladé naděje Alina Zagitovová, Maria Sotskovová a Polina Curská, kterým se daří v seriálu Grand Prix.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud