21. listopadu 2017 • 22:34

Okál po výhře na Spartě: Konečně nám všechno sedlo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Zdeněk Okál se dvěma góly výrazně podepsal pod výhru Zlína 3:1 na ledě Sparty. Berani tak ukončili sérii čtyř proher, při kterých dokázali vstřelit vždy jen jednu branku.


"Jsme strašně rádi, protože jsme ztratili domácí utkání a teď nám konečně všechno sedlo. Odrážely se nám puky a spadlo to tam," radoval se Okál a poukázal i na sérii čtyř porážek před vlastními fanoušky.

Moravané přitom v O2 areně v první třetině nedokázali zužitkovat dvojnásobnou početní výhodu trvající 87 vteřin. "Říká se, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, nezaslouží si vyhrát. Nakonec jsme se štěstím dali první gól a nenechali jsme si náskok sebrat," uvedl sedmadvacetiletý útočník.

Zlínský rodák otevřel skóre zápasu v 29. minutě střelou z levého kruhu po rychlém protiútoku. "Bukarts mi puk parádně prostrčil a šlo už jenom o to, jestli ho trefím nebo ne," popsal Okál úvodní trefu. O 79 vteřin později se prosadil podruhé, když v přesilovce přesně tečoval střelu obránce Ralfse Freibergse. "Teč je víceméně náhoda, šlo o to, jestli trefím gólmana nebo puk skončí v brance," řekl extraligový šampion se Zlínem z roku 2014.

V poslední třetině se Spartě díky gólu Zbyňka Michálka povedlo snížit, hosté ale nezpanikařili a rychle přidali třetí branku. "Šlo hlavně o to nenechat se vyloučit, dát do toho všechno, zblokovat jejich střely. Myslím si, že jsme si to pohlídali tak, jak nám trenéři řekli," popsal Okál, který dnes v Praze zdvojnásobil svoji gólovou bilanci v této sezoně. Aktuálně má na svém kontě čtyři branky a osm asistencí.

Ke třem bodům přispěl 34 zákroky i brankář Libor Kašík. "Chytá výborně, je to náš nejlepší hráč. Doufám, že mu to tak půjde dál," ocenil Okál výkon zlínské jedničky.

Nedokázal říci, co bylo ve hře Zlína oproti předchozím zápasům jinak. "Myslím si, že žádná velká změna nebyla. Do branky jsme šli stejně jako s Boleslaví, ale teď nám tam spadly góly," dodal Okál. V neděli Zlín doma prohrál s Mladou Boleslaví 1:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud