22. listopadu 2017 • 11:37

Kubica bude s Williamsem testovat pneumatiky na novou sezonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Polský pilot Robert Kubica bude příští týden v Abú Zabí testovat s týmem Williams pneumatiky pro další sezonu a pokusí se udělat další krok k vysněnému návratu do formule 1 po sedmi letech. Britská stáj, která pro nový ročník hledá náhradu za končícího Felipeho Massu, potvrdila, že si dvaatřicetiletého někdejšího jezdce vyzkouší ve vyšší zátěži. Šanci ukázat se dostane i testovací jezdec Renaultu Sergej Sirotkin z Ruska.


Spolu s nimi bude na okruhu Yas Marina pneumatiky Pirelli testovat současný jezdec Williamsu Lance Stroll. "Lance už je potvrzen jako pilot pro rok 2018, Robert má obrovské zkušenosti a Sergej je slibní mladý talent formule 1," pochvaloval si Williams sestavu pro dvoudenní posezonní testování v dějišti poslední Grand Prix.

Kubica je považován za hlavního favorita na místo po Massovi, který po sezoně ukončí kariéru. Williams ale zatím odmítl, že už by se s ním dohodl.

Polák závodil ve formuli 1 od roku 2006 za Sauber, v jehož barvách si ve Velké ceně Kanady 2008 připsal i jediné vítězství. Po čtyřech letech pak zamířil do Renaultu, ale jeho kariéru ukončila vážná nehoda v regionální rallye v Itálii, při níž málem přišel o ruku. Po uzdravení jezdil navzdory trvalým následkům v letech 2013 až 2016 mistrovství světa v rallye.

Letos Kubica zkoušel uspět i u Renaultu, s Williamsem už v této sezoně dvakrát testoval s monopostem z roku 2014.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud