22. listopadu 2017 • 18:20

Limberský věří, že Plzeň bude mít větší motivaci než FCSB

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce David Limberský věří, že plzeňští fotbalisté budou mít ve čtvrtek větší motivaci než bukurešťský FCSB, který už má jistý postup ze skupiny Evropské ligy. Čtyřiatřicetiletý bek zápas bere i trochu osobně, protože Viktoria v této sezoně bývalou Steauu nedokázala v předchozích třech soubojích porazit.


"Těžko říct, v jaké sestavě nastoupí, ale je pravda, že postup mají jistý a my bojujeme o druhé postupové místo. Takže věřím, že máme větší motivaci než soupeř," řekl na tiskové konferenci Limberský.

Plzeň nejprve s FCSB vypadla ve třetím předkole Ligy mistrů po venkovní remíze 2:2 a domácí prohře 1:4, na úvod skupiny Evropské ligy pak rumunský tým na svém stadionu zvítězil 3:0. "Je pravda, že těch zápasů s Bukureští už bylo hodně. My jsme je ne až tak dobře zvládli výsledkově. Věříme, že tento poslední duel s nimi zvládneme a překvapíme my je," uvedl Limberský.

"Když budu mluvit za sebe, tak bych řekl, že už je to trošku v osobní rovině. Není samozřejmě dobře, když proti nim opakovaně neuspějeme. Na druhou stranu ty výkony nebyly až tak nejhorší, ale nezvládli jsme třeba závěr zápasu. Je potřeba si z toho vzít ponaučení. Myslím, že kvalitu na to máme, abychom to zvládli," přidal bývalý reprezentant.

Motivaci vyhrát ještě zvyšuje fakt, že Plzeň už po čtvrtečním pátém kole EL může postoupit do vyřazovací fáze. "Když Lugano neprohraje s Beer Ševou a my vyhrajeme, tak si zajistíme postup. To je určitě obrovská motivace pro nás všechny v klubu," upozornil Limberský.

Plzeň v dosavadních třech soutěžních zápasech dostala od FCSB devět gólů. "Já osobně byl jenom u pěti obdržených branek, takže myslím, že mám trošku lepší bilanci než spoluhráči, ale samozřejmě i to je špatná bilance. Věřím, že naše obrana zítra bude lepší a inkasujeme méně nebo tak, aby to stačilo na vítězství," uvedl zkušený levý obránce. "Bukurešť je hodně silná dopředu, hrajou hodně kolmo a rychle za obranu. Takže si musíme dávat pozor na náběhy za obranu středem hřiště," doplnil Limberský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud