22. listopadu 2017 • 19:59

Plzeň dostala opět pokutu za vulgární skandování fanoušků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový klub Škoda Plzeň dostal od disciplinární komise extraligy pokutu 20.000 korun za chování fanoušků při úterním utkání 24. kola proti Kometě Brno. Vulgární skandování plzeňských příznivců už potrestala disciplinárka popáté v sezoně a výše sankcí pro klub už dosáhla celkem 42.000 korun.


V prvním případě vyvázla Plzeň ještě s napomenutím, v druhém dostala pokutu 2000 korun a pak dvakrát 10.000 korun. "Všechny přestupky byly doloženy audiovizuálním záznamem a fanoušci domácího klubu se stejného přestupku dopustili v probíhající sezoně již popáté," vysvětlil v tiskové zprávě navýšení postihu předseda disciplinární komise Karel Holý.

Disciplinárka také potrestala pokutou ve výši deseti procent ze základního měsíčního platu útočníka Radovana Pavlíka z Hradce Králové za přifilmovaný pád. Dopustil se jej v úterním utkání na ledě Vítkovic.

"Byl v rohu kluziště atakován protihráčem Ivanem Barankou, který ho holí drženou v obou rukách udeřil do oblasti kalhot. Zásah nebyl takové intenzity ani charakteru, aby nevyhnutelně vedl k pádu," uvedl Holý.

Baranka byl za nedovolené bránění vyloučen na dvě minuty, o 12 sekund později slovenští sudí Vladimír Baluška a Miroslav Štefík vyloučili i jeho spoluhráče Rostislava Olesze a Mountfield v přesilovce pěti proti třem díky Blaži Gregorcovi snížil na 1:2.

S odvoláním proti pokutě ve výši deseti procent základní měsíční odměny za listopadové utkání 20. kola extraligy s Třincem neuspěl útočník Litvínova Michal Trávníček.

"Komise se s výrokem vyneseným ve zkráceném disciplinárním řízení ztotožnila. Odmítla obhajobu, že by byl zákrok, který pádu předcházel, veden s takovou intenzitou, že pád na hrazení byl jeho nevyhnutelným důsledkem. Upozornila na časovou prodlevu mezi zákrokem a pádem," zdůvodnila rozhodnutí čtveřice Holý, Tomáš Jelínek, Vladimír Macholda a Libor Procházka.

Pokutu 10 tisíc korun musí také zaplatit klub Vítkovice Ridera. Udělil mu ji ředitel extraligy Josef Řezníček za hodnocení výkonu rozhodčích, kterého se dopustil útočník Ostravanů Daniel Kurovský v přestávkovém rozhovoru České televize mezi první a druhou třetinou utkání s Hradcem Králové.

Podle herního řádu mají kluby povinnost zajistit, aby nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačních týmů a funkcionářů nehodnotil v den utkání ve sdělovacích prostředích výkon rozhodčích.

Spornou situaci z úterního programu řešila také komise rozhodčích. Ruský hlavní sudí Vjačeslav Bulanov totiž podle ní v duelu Plzně s Kometou v čase 33:31 nesprávně neuznal za stavu 5:3 pro Západočechy branku brněnského útočníka Tomáše Svobody. A to i přesto, že se Svoboda předtím podle ní dopustil jednoznačného přestupku proti pravidlům, když bránil brankáři Miroslavu Svobodovi ve výhledu a dostal se s ním do kontaktu.

"V uvedeném okamžiku měl rozhodčí v souladu s pravidly hru přerušit s následným vhazováním ve středním pásmu. Protože však hra přerušena nebyla a rozhodčí se ji ani přerušit nepokusil, měl být dosažený gól uznán. Situace pro rozhodnutí byla na druhé straně mimořádně složitá, neboť mezi přestupkem a vstřelenou brankou uplynula velmi krátká doba," uvedla komise rozhodčích v tiskové zprávě. Plzeň nakonec vyhrála 5:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud