22. listopadu 2017 • 20:10

Chelsea je v osmifinále, Akinfejev se po 11 letech dočkal nuly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Chelsea vyhráli 4:0 v Karabachu a kolo před koncem základní skupiny C si zajistili postup do jarního osmifinále Ligy mistrů. Za londýnský celek dal dva góly Willian, zbývající branky přidali z pokutových kopů Eden Hazard a Cesc Fábregas.


Chelsea se ujala vedení v 21. minutě, kdy Hazard proměnil penaltu za Sadygovův faul. Domácí stoper byl navíc vyloučen. Willian ještě do přestávky zvýšil na 2:0 a po přidržení brazilského záložníka proměnil v 73. minutě další pokutový kop Fábregas, kterého nerozhodilo ani nařízené opakování.

Konečnou podobu výsledku dal pět minut před koncem Willian a stylově tak oslavil 200. soutěžní utkání v dresu londýnského celku. Chelsea v osmifinále doplnila Paris St. Germain, Bayern Mnichov, Manchester City, Besiktas Istanbul, Tottenham a Real Madrid.

Důvod k oslavě byl i v utkání CSKA Moskva s Benficou. Ruský celek vyhrál doma 2:0 a brankář Igor Akinfejev udržel v základní skupině poprvé od listopadu 2006 čisté konto. Na vychytanou nulu čekal dlouhých 43 zápasů. O případném postupu CSKA rozhodne až poslední kolo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud