23. listopadu 2017 • 11:46

Dahlmeirová je nemocná a vynechá úvod biatlonové sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Stejně jako Gabriela Koukalová musí kvůli zdravotním problémům oželet začátek sezony i Laura Dahlmeierová, nejlepší biatlonistka poslední zimy. Čtyřiadvacetiletá Němka před Světovým pohárem v Östersundu onemocněla. I když doufala, že vynechá jen nedělní štafety a do středy se uzdraví, přijde ve Švédsku o všechny závody.


"Život je plný překvapení. Poslední týden jsem se s velkým očekáváním připravovala na Östersund, ale nastydla jsem a první závody musejí bohužel počkat," napsala Dahlmeierová na facebooku. "Musím se vykurýrovat a zase nabrat sílu. Takže místo zbraně a lyží - zázvorový čaj a postel," dodala obhájkyně velkého křišťálového glóbu a hvězda posledního mistrovství světa v Hochfilzenu.

Na něm v únoru vybojovala pět zlatých a jednu stříbrnou medaili, jedinou přemožitelku našla v Koukalové ve sprintu. Česká jednička s německou rivalkou prohrála i souboj o celkové prvenství ve Světovém poháru.

"Před prvními starty v každém případě potřebuje pár stabilních tréninků. Když nám Laura vypadla, donominujeme pro Östersund dvě holky z IBU-Cupu," oznámil dnes reprezentační kouč Gerald Hönig. Za poslední čtyři roky musela Dahlmeierová posunout začátek závodění už potřetí. V roce 2014 měla zraněnou nohu, rok nato infekční onemocnění.

Koukalová bude na závodech v Östersundu chybět kvůli potížím s lýtkovými svaly, což zapříčinily přetížené achilovky. Stále nemůže trénovat naplno. Kdy se zapojí do olympijské sezony, není jasné.

Po nedělních štafetách bude program na úvodním podniku SP ve Švédsku pokračovat ve středu vytrvalostními závody.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud