23. listopadu 2017 • 12:49

Biatlonistka Vítková chce dobrý pocit z přípravy přenést do SP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Biatlonistka Veronika Vítková měla při závěrečné přípravě ve Finsku z běhu i střelby dobrý pocit. Doufá, že ho přenese do Světového poháru, který začne v neděli ve švédském Östersundu. V přípravě jí vycházela i položka vleže, s kterou se dlouhodobě potýká. Žádné zásadní změny v technice střelby nedělala.


Řada českých biatlonistů se v létě potýkala s úrazy a zdravotními problémy, ale Vítkové se závažnější potíže vyhnuly. Potíže měla jen na začátku léta. "Trochu jsme řešili, co bude. Úplně se mi dobře netrénovalo. Byla jsem taková spíš unavená. Ve výsledku jsme přišli na to, že to byla opravdu asi únava. Potřebovala jsem delší odpočinek," řekla Vítková ČTK před dnešním odletem do Švédska.

Od poloviny července trénuje bez omezení. "Z posledních tréninků na severu jsem měla dobrý pocit. Bylo to jak po běžecké stránce, tak po střelecké. Tak doufám, že to tak zůstane a dokážu to převést do velkých závodů," řekla.

Minulá sezona se jí příliš nevydařila. Po celkovém čtvrtém místě ze sezony 2014/15 a osmé příčce z ročníku 2015/16 tentokrát skončila v celkovém hodnocení SP až pětadvacátá. Chuť si spravila až při závěrečném kole v Oslu, kde dojela čtvrtá v závodu s hromadným startem, pátá ve sprintu a desátá ve stíhačce.

To jí dodalo motivaci do letní přípravy. "Moje výsledky na posledním Světovém poháru byly hodně velkým impulzem, protože zima byla dlouhá a co závod, tak to byl nějaký problém. Byla jsem ráda, že na konci sezony jsem se chytla a dokázala jsem bojovat s nejlepšími. Myslím si, že mi to v hlavě zůstalo," podotkla osmadvacetiletá biatlonistka.

Členku medailových smíšených štafet z MS 2013 a 2015 a olympijských her v Soči mnohdy připravují o šanci na úspěch minely při střelbě vleže. "Ležka mě trápí od té doby, co dělám biatlon. Nic jsme neměnili, protože v tréninku to tak špatné není. Asi hraje roli hlava, uvidíme. Teď se mi dařilo jak v tréninku, tak v nějakých kontrolních závodech, tak uvidíme, jak to bude v nějakých velkých závodech," řekla.

Vrcholem nadcházející sezony bude únorová olympiáda v Pchjongčchangu. "Já to tak úplně neberu, že tahle sezona by měla být v něčem jiná, že je olympijská. My máme vrchol v každé sezoně, buď olympiádu, nebo mistrovství světa. Pro mě je to sezona jako každá," doplnila Vítková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud