23. listopadu 2017 • 19:14

V play off EL jsou Villarreal, Nice i pohárový nováček Östersund

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Celkem jedenáct týmů si dnes zajistilo postup do vyřazovací části fotbalové Evropské ligy. Ve skupině A, kde je i pražská Slavia, se to povedlo Villarrealu a play off mají jisté také Plzeň, Nice, Salcburk, AC Milán, Braga, Bergamo, Lyon, Partizan Bělehrad, San Sebastian a pohárový nováček Östersund. Už dříve postoupily Dynamo Kyjev, Lazio Řím, Zenit Petrohrad, FCSB a Arsenal.


Villarrealu zajistilo jarní play off vítězství 3:2 v Astaně. Hosté prohrávali po brance Kabanangy, ale ještě v prvním poločase srovnal Raba a po pauze dvěma góly otočil skóre střídající Bakambu. V závěru sice snížil Twumasi, už to však bylo příliš pozdě na další zvrat a Astana přišla o sedmnáctizápasovou sérii domácí neporazitelnosti.

Prohra kazašského celku znamená, že Slavia, která ve druhém utkání skupiny A porazila 2:0 Maccabi Tel Aviv, svede v posledním kole přímý duel o postup právě s Astanou. Za dva týdny Pražanům stačí k postupu uhrát bod.

Östersundu zajistilo místo v play off vítězství 2:0 nad Luhanskem, o kterém rozhodly vlastní gól Grečyškyna a branka Ghoddose. Výběr trenéra Grahama Pottera se do vyřazovací fáze Evropské ligy probojoval jako vůbec první švédský tým v historii.

Z prvního místa do play off prošel Arsenal, přestože prohrál 0:1 v Kolíně nad Rýnem. Londýnskému celku, v jehož brance dostal před Čechem tradičně přednost Ospina, totiž pomohla bezbranková remíza BATE Borisov a Crvené Zvezdy Bělehrad.

Ve velkém stylu si zajistilo druhé kolo Bergamo, když vyhrálo na hřišti Evertonu 5:1 a postaralo se o nejtěžší domácí prohru anglických klubů od března 1996. Everton má navíc na kontě po pěti kolech jediný bod, což je také v této fázi nejhorší pohárové vystoupení anglických klubů od sezony 1995/1996.

Stejným skóre zvítězil také AC Milán nad Austrií Vídeň, zatímco Lyon vyhrál 4:0 nad Apollonem Limassol. O překvapení se vítězstvím 3:2 nad Dynamem Kyjev postaralo Skënderbeu Korcë. Albánský celek zaznamenal první vítězství v probíhajícím ročníku Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud