23. listopadu 2017 • 21:40

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Plzeň - FCSB

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeň 23. listopadu - Hlasy po utkání 5. kola základní skupiny G fotbalové Evropské ligy Viktoria Plzeň - FCSB (2:0):


Pavel Vrba (trenér Plzně): "Dnešní zápas 60 minut skvělých. První poločas určitě hodně zajímavý fotbal z obou stran. My jsme bohužel v té finální fázi nebyli důslední a důrazní. Nedokázali jsme se z těch akcí prosadit, což beru trošku jako minus. Pak jsme dali gól. Je pravda, že Steaua trošku zabrala, začala víc kombinovat a držet balon. My jsme velice dobře zápas odbránili a pak si druhým gólem zajistili vítězství. Samozřejmě, že jsem spokojený. Zvlášť s mužstvem, které patří k nadprůměrným v Evropě. Hodně si toho cením."

Nicolae Dica (trenér FCSB): "Čekali jsme, že dnešní zápas bude těžký. Za stavu 0:0 jsme měli nějaké pološance, ale neproměnili jsme je, proto to skončilo výsledkem 2:0. Velké problémy jsme měli na krajích, kde nás často přečíslovali. Ani naši střední obránci nevyhráli příliš soubojů. Prohráli jsme první zápas ve skupině, ale stále jsme na prvním místě. Pokud neprohrajeme s Luganem, tak si ho udržíme."

Milan Petržela (záložník Plzně, autor gólu): "Je to příjemný pocit. Chtěli jsme toho docílit, takže spokojenost. Když už měli postup jistý, tak byli uvolněnější, ale pořád je to Steaua. Nebyli nějak moc oslabení tím, že nepostavili tři nejlepší hráče, pořád to byl nepříjemný soupeř. Bylo vidět, že jenom jsme jim dali trochu prostoru, tak se hned dostali do šancí. Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat ve hře z prvního, protože jsme si říkali, že když tak budeme pokračovat, tak si vytvoříme určitě nějaké šance a něco nám tam padne. Šli jsme si zatím a myslím si, že to bylo vidět. Jsem rád, že jsme to zvládli jako mužstvo a postoupili jsme do jara."

Tomáš Hořava (záložník Plzně): "Vstoupili jsme do toho dobře a myslím si, že v prvním poločase jsme byli lepší a měli jsme tam spoustu šancí. Nenašli jsme ale tu finální přihrávku, párkrát chyběly centimetry dotlačit tam gól. Na druhou stranu jsme tam taky asi dvakrát pustili soupeře do šance. Ve druhém poločase si už asi uvědomili, že to tady tak lehké mít nebudou, a zapnuli trochu víc, ale rozdíl byl v tom, že už jsme dokázali proměnit ty šance, a párkrát nás podržel Aleš Hruška. Díky tomu jsme to dotáhli k vítězství a postupu."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud