23. listopadu 2017 • 23:33

FCSB nás asi trošku podcenil, řekl Hořava po výhře Plzně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňský záložník Tomáš Hořava si po výhře 2:0 nad bukurešťským FCSB cenil postupu Viktorie do jarní části Evropské ligy a hlavní příčinu úspěchu viděl v lehkém podcenění ze strany soupeře. Rumunský tým už měl před pátým kolem jistou účast v play off a na západě Čech šetřil několik opor.


"Je pravda, že nám dali dost prostoru. Přesto je to zápas Evropské ligy a možná si po těch našich předchozích vzájemných zápasech mysleli, že to půjde snadno, a ten první poločas trošku nestíhali. Až ve druhém zapnuli na vyšší obrátky," řekl Hořava novinářům.

"Vstoupili jsme do zápasu dobře a myslím si, že v prvním poločase jsme byli lepší a měli jsme tam spoustu šancí. Nenašli jsme ale tu finální přihrávku, párkrát nám chyběly centimetry dotlačit tam gól. Na druhou stranu jsme tam taky asi dvakrát pustili soupeře do šance," popsal průběh první půle Hořava.

Podle něj soupeř po změně stran přidal, ale góly dali jen domácí. "Myslím si, že ve druhém poločase si už uvědomili, že to tady tak lehké mít nebudou, a zapnuli trochu víc, ale rozdíl byl v tom, že už jsme dokázali proměnit šance, a párkrát nás podržel Aleš (Hruška). Díky tomu jsme to dotáhli k vítězství a postupu," uvedl devětadvacetiletý reprezentant.

Viktorii se podařilo tým z Bukurešti porazit až na čtvrtý pokus v této sezoně. "V rozhodujících chvílích jsme byli víc soustředěnější a možná i sebevědomější, a proto jsme to dokázali dotáhnout k vítězství. V minulých zápasech nás vyloženě neválcovali, ale nezvládli jsme to v hlavách," uvažoval Hořava.

K dnešní výhře přispěl asistencí na uklidňující gól na 2:0. Jan Kopic v 76. minutě hlavou tečoval jeho volej ze střední vzdálenosti. "Určitě to nebyl záměr. Nechtěl jsem už nic vymýšlet a občas ty voleje sednou. A nebyla to špatná rána. Ovšem kdyby to Honza netečoval, tak by to asi gól nebyl. Byl na správném místě," pochválil spoluhráče.

V závěru zápasu už se domácí lavička sháněla po výsledku Lugana, které nakonec výhrou 1:0 nad Beer Ševou pomohlo Plzni k jistotě postupu do jarní fáze Evropské ligy. "Já jsem vůbec nevěděl, jak hraje Lugano. Až ke konci jsem něco vnímal ze střídačky, ale trochu jsem se bál, že ještě Beer Ševa vyrovnala. Dlouho se nikdo po zápase moc neradoval, ale naštěstí to pro nás dopadlo dobře," oddechl si Hořava.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud