24. listopadu 2017 • 00:16

Hušbauer hrál ve skupině poprvé od začátku a hned dal dva góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V předchozích čtyřech kolech skupiny Evropské ligy odehrál záložník Josef Hušbauer za fotbalisty Slavie jen 26 minut úvodního utkání, v zápase 5. kola na hřišti Maccabi Tel Aviv ale poprvé dostal šanci v základní sestavě a hned jako kapitán zařídil dvěma brankami po krásných střelách z dálky Pražanům výhru 2:0. Sedmadvacetiletý středopolař byl rád, že protrhl více než dvouměsíční čekání na gól a přiblížil červenobílé postupu.


"Určitě jsem se těšil. Po dlouhé době jsem hrál v základu Evropskou ligu. Dá se říct, že jsem si to i užíval. Byl jsem rád, že jsem dostal možnost se ukázat i v Evropě," řekl novinářům Hušbauer.

Připustil, že mu poháry chyběly. "Je to trošku jiné. Je to jak víc sledované, tak určitě ta kvalita je někdy i na vyšší úrovni. Takže za mě dobré," dodal s úsměvem.

Poprvé se prosadil v první minutě nastavení úvodního dějství téměř dokonalou střelou z 23 metrů do horního rohu branky. "Nebudu říkat, že jsem to chtěl trefit takhle dokonale, ale chtěl jsem trefit bránu, dát to k tyči. A to se mi povedlo. Jsem rád, že jsem to konečně protrhl a dal taky nějaký gól z dálky," pochvaloval si Hušbauer.

Druhou trefu přidal v 54. minutě, kdy zpoza vápna zamířil přízemní střelou přesně k tyči. "Věděli jsme, že terén je mokrý. Ty balony docela létají, když se to dobře trefí. Tak jsme to zkoušeli z větší vzdálenosti," podotkl Hušbauer. "Můj nejlepší zápas v pohárech? Po gólové stránce asi jo. Ale výkon nebyl úplně nějaký extra optimální. Jsem rád za ty góly," doplnil reprezentační záložník.

Na trefu čekal od 17. září a derby se Spartou. "Jsem rád, že jsem zase dal gól po dlouhé době. Nějaké příležitosti tam byly už v předchozích zápasech, ale nepadlo to tam. Jsem rád, že jsem hlavně mohl pomoci týmu. Po dlouhé době jsem dal dva góly," uvedl Hušbauer, který se dvakrát v jednom utkání předtím naposledy prosadil ještě ve Spartě v květnu 2014.

Slavia díky jeho gólům a výhře přeskočila v tabulce Astanu a posunula se o bod na druhé místo. V závěrečném domácím zápase jí stačí s kazašským soupeřem neprohrát.

"Sledovali jsme výsledek z Astany, někdo i obrazem. Pro nás to bylo určitě pozitivní, že jsme věděli, že kdybychom náhodou ztratili, nic se neděje. Že si to prostě rozdáme s Astanou doma. Takhle je dobře, že jsme to zvládli, ale i tak budeme chtít poslední kolo vyhrát," uvedl Hušbauer. "Dá se říct, že jsme blízko. Doma jsme silní, takže myslím, že bychom určitě měli postoupit. To je náš cíl," doplnil.

Nechtěl rozebírat, zda si nyní řekl o větší šanci v pohárech. Trenér Jaroslav Šilhavý ho ale chválil. "Odehrál výborný zápas v roli kapitána a vstřelil dva nádherné góly. Doufám, že se mu to bude dařit nadále. Nebylo to rozdělené tak, že Pepa nemůže hrát poháry. Jsem rád, že to vzal proti Maccabi za své a v roli kapitána táhl mužstvo k vítězství," řekl kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud