24. listopadu 2017 • 17:26

České házenkářky na turnaji v Chebu porazily Švýcarsko 29:22

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České házenkářky zvítězily v druhém utkání turnaje čtyř zemí O štít města Chebu nad Švýcarskem 29:22 a napravily úvodní čtvrteční prohru 27:28 s Rakouskem. Reprezentantky zakončí tradiční klání na západě Čech v sobotu proti B-týmu Norska a půjde o jejich poslední zápasovou přípravu před startem mistrovství světa v Německu.


Trenér Jan Bašný z aktuálního jednadvacetičlenného kádru do dnešního zápasu nenasadil Knedlíkovou, která nehrála ani ve čtvrtek, Adámkovou, Zachovou, Vendulu Fryčákovou a brankářku Satrapovou.

Domácí hráčky rozhodly o vítězství prakticky už v prvním poločase. Švýcarky, které na rozdíl od českého celku nebudou startovat na světovém šampionátu, vedly jen v úvodu a pak už kraloval favorit. Dařilo se především Markétě Jeřábkové, která dala osm branek a byla nejlepší střelkyní zápasu.

"Ráno jsme si na videu s trenéry rozebrali obranu ze včerejšího zápasu, tu jsme musely zlepšit a myslím, že se nám to povedlo. Chyby budou vždycky, ale bylo to rozhodně lepší než ve čtvrtek. Před mistrovstvím světa je to pro nás rozhodně důležitá výhra," citoval svazový web Jeřábkovou.

"Když vyřešíme obranu, ze které se všechno bude odvíjet, tak to půjde. Zítra s Norskem chceme uhrát dobrý výsledek a předvést kvalitní hru, protože je to poslední zápas před mistrovstvím světa," dodala.

Češkám se vydařila hlavně závěrečná desetiminutovka první půle, v níž od stavu 9:7 zaznamenaly sedm z osmi gólů a odskočily do vedení 16:8. "Jsme rády, že jsme do šaten šly o poločasu už s náskokem sedmi branek, ve druhé půli se to pak udržovalo," podotkla Jeřábková.

Po změně stran Švýcarky na startu druhé desetiminutovky šňůrou tří gólů snížily na rozdíl pěti tref, ale víc už se k domácímu celku nepřiblížily. Naopak Jeřábková v 55. minutě poprvé v zápase poslala český tým do dvouciferného vedení, které soupeřky v závěru už jen mírně zkorigovaly.

Po turnaji v Chebu se v pondělí sejde vybraná osmnáctka hráček v Plzni a ve středu kouč Bašný oznámí finální nominaci šestnácti jmen na mistrovství, která vzejde z nynějšího jednadvacetičlenného kádru. Na šampionát do Německa český tým odcestuje o den později a do turnaje vstoupí v sobotu 2. prosince zápasem s Argentinou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud