24. listopadu 2017 • 20:57

Holenda netradičně nastoupil v záloze a pomohl porazit Boleslav

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Dukly Jan Holenda proti Mladé Boleslaví netradičně nastoupil ve středu zálohy a v předehrávce 15. ligového kola přispěl k přesvědčivému domácímu vítězství 4:1 gólem a dvěma asistencemi. Dvaatřicetiletého fotbalistu těšilo, že svěřenci Jaroslava Hynka částečně napravili debakl 0:5 v malém pražském derby na Slavii a udrželi domácí neporazitelnost.


"Já jsem takový běhavý typ a trenér toho využil a dal mě tam," řekl novinářům s úsměvem Holenda. "O tomhle záměru jsem věděl už v polovině týdne a pro mě se to až tolik nelišilo," přidal odchovanec Sparty.

Odmítl, že by byl tvůrcem hry. "Nenazýval bych to špílmachrem, spíš to byl takový urpuťák. Ale uvidíme, jak budeme hrát další domácí zápas proti Teplicím, jestli se trenér nerozhodne pro jinou variantu. Ale pokud mě do této pozice postaví, budu se snažit na ni hrát co nejlépe a třeba se mi to podaří jako dneska," uvedl Holenda.

Na Julisce připravil dva góly pro spoluhráče Uroše Djuranoviče, který zaujal jeho obvyklou pozici na hrotu útoku. V 50. minutě pak Holenda z dálky propálil chybujícího mladoboleslavského brankáře Kamrana Agajeva a zvýšil na 3:1 svým šestým ligovým zásahem v ročníku. "Mám pocit, že to byl dáreček od gólmana. Ta střela mi úplně ideálně nesedla, na druhou stranu, kdybych to nezkusil, gól by nepadl. Padlo to tam se štěstím," uznal Holenda.

Vítězství 4:1, k němuž domácí nakročili dvěma góly v úvodních šesti minutách, považoval za zcela zasloužené. "Mám takový pocit, že Boleslav tam prakticky nic neměla. Kromě té jedné gólovky si něco vytvořili, ale nic velkého. Řekl bych, že jsme měli i trochu štěstí při mé střele i posledním gólu, ale to k fotbalu patří a asi jsme tomu šli trošku víc naproti," konstatoval Holenda.

Dukla ani v sedmém utkání v této sezoně nejvyšší soutěže doma neprohrála a popáté zvítězila. "Jsme rádi, že jsme tu porážku se Slavií trošku odčinili a potvrdilo se to, že doma neprohráváme," prohlásil Holenda. "Většinou na domácí zápasy nám hrozí to, že se na nás dotáhne spodek tabulky, takže asi nějakým způsobem se na to dokážeme líp připravit a ten výkon je diametrálně odlišný oproti tomu, co hrajeme venku," vysvětlil výbornou bilanci na Julisce bývalý hráč Liberce, Plzně nebo Machačkaly.

Holendu na nezvyklém postu pochválil i trenér Dukly Jaroslav Hynek. "My jsme chtěli něco změnit, možná trošičku soupeře zaskočit, což nevím, jestli se úplně podařilo. Holenda a Djuranovič jednoznačně zápas svými výkony i přesností ovlivnili. Krok to byl dobrý a jsme rádi, že jsme se k tomu odhodlali," řekl Hynek na tiskové konferenci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud