24. listopadu 2017 • 21:23

Marosz neměl původně hrát, výstroj mu přišla těsně před zápasem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rostislav Marosz jel původně na hokej do Třince jako divák, protože Pardubice měly s jeho mateřským klubem dohodu, že ve vzájemných zápasech nebude nastupovat. Oba kluby se ale dnes domluvily na prodloužení hostování odchovance Ocelářů do konce extraligové sezony a předchozí dohoda byla zrušena. Výstroj mu přivezli až deset minut před začátkem utkání.


"Nebyl jsem ani na rozbruslení, ale na to se nevymlouvám," řekl novinářům po utkání Marosz. "Kluby se nějak domluvily a dozvěděl jsem se o tom někdy kolem půl druhé nebo tři čtvrtě na dvě, když už jsem byl na cestě sem. Jel jsem autem, že se jenom podívám na hokej," pousmál se.

Na ledě se Marosz podle svých slov pohyboval ztěžka. "S obídkem jsem to nepřehnal, ale ráno jsem si trochu zatrénoval a v utkání bylo vidět, že mi ty nohy nejely tak, jak jsem chtěl. Šlapal jsem zelí, dá se říct. Ale vezeme bod a musíme si ho vážit," podotkl.

Zvláště když Pardubice prohrávaly v 25. minutě 0:2 po dvou inkasovaných gólech v oslabení. "Hlavně na nás Třinec vlítnul a my jsme byli ze začátku všude pozdě. Byli lepší, nás hodně podržel gólman Kacetl," hodnotil Marosz úvod zápasu, ve kterém Oceláři poprvé hráli v černých dresech. "Líbí se mi hodně. Přišli mi v nich takoví agresivnější," rozesmál se.

Vůbec do smíchu mu ale nebylo v prodloužení. Poté co Pardubice v dalším průběhu trochu změnily systém hry a vyrovnaly, ztratil v obranném pásmu puk a fauloval. "Byla to moje blbost. Chtěl jsem si podržet puk, ale Růža (Martin Růžička) mi ho zezadu vypíchl a musel jsem ho trochu přiháknout. Kluci to naštěstí super odbránili," oddechl si.

Marosz se spoluhráčům odměnil v rozstřelu. V situaci, kdy musel skórovat, aby zápas pokračoval, uspěl s bekhendovým blafákem. "I s trochou štěstí to tam propadlo," řekl šestadvacetiletý útočník, který dostal důvěru trenérů i v další sérii. "Chtěl jsem naznačit blafák a dát mu to tam k tyčce kolem betonu, ale nevyšlo to. Narval jsem to tam na sílu. Těch nájezdů je škoda, ale i jeden bod bereme s pokorou," dodal.

Marosz začal sezonu s Třincem, v šesti kolech zaznamenal jen dvě asistence a neprosadil se ani ve třech utkáních v partnerském klubu Ocelářů Frýdku-Místku. Klub ho pak uvolnil do Pardubic, kde hraje prvního centra. "Hraju všechno. Mám už nějakou pozici, za což jsem rád, a doufám, že se herně zvedneme a dostaneme se do předkola play off. A uvidíme, co dál," uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud