11. prosince 2017 • 09:59

Nymburk už potřetí v sezoně mění amerického pivota

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburka už potřetí během dvou měsíců mění amerického pivota. Na testech neuspěl Calvin Godfrey, nově dostal šanci Alexander Davis, který přichází z bulharského klubu BC Beroe Stara Zagora.


Pětadvacetiletý basketbalista měřící 206 centimetrů působil po univerzitě v americké D-League za Erie Bay Hawks a Arizona Suns, za které odehrál dohromady 101 zápasů s průměry osm bodů a pět doskoků na utkání. Vloni se v Letní lize marně snažil prosadit do kádru týmu NBA Orlanda Magic.

Letos v létě zamířil do Evropy, kde mu nabídla angažmá Stara Zagora. V bulharské lize měl průměry 17,5 bodu a 7,8 doskoku na zápas. Podílel se i na triumfu v bulharském Superpoháru. S týmem ale neprošel přes kvalifikaci FIBA Europe Cupu a do Nymburka ho zlákala vidina startu v Lize mistrů. "Tato soutěž je pro mě obrovskou motivací. Věřím, že tentokrát Nymburku pomohu k postupu do dalších bojů," řekl Davis.

"Hledali jsme atletického hráče, který dobře běhá a doskakuje a hodí se do našeho stylu hry. Alex je mladý, hladový po úspěchu a nadšený. To jsou pro nás také velmi důležité vlastnosti," řekl trenér Oren Amiel.

Nymburku se zatím v sezoně nedaří najít na post pět stabilního náhradníka k Petru Bendovi. Sezonu začínal Hunter Mickelson, kterého v říjnu nahradil na zkoušku jiný Američan Waverly Austin. Ten však neuspěl a v polovině listopadu přišel Godfrey, ale ani ten vedení klubu nepřesvědčil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud