11. prosince 2017 • 13:09

Basilej s Vaclíkem a Suchým vyzve v Lize mistrů Manchester City

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Basileje s českými reprezentanty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým se v osmifinále Ligy mistrů utkají s lídrem anglické Premier League Manchesterem City, AS Řím s útočníkem Patrikem Schickem narazí na Šachtar Doněck.


Obhájce trofeje Real Madrid vyzve ve šlágru osmifinále Paris St. Germain, dalšího spolufavorita na celkové vítězství Barcelonu čeká prestižní souboj s Chelsea. Další dvojice tvoří Juventus Turín - Tottenham, Porto - Liverpool, Sevilla - Manchester United a Bayern Mnichov - Besiktas Istanbul. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

První zápasy osmifinále se budou hrát 13., 14., 20. a 21. února, odvety se uskuteční 6., 7., 13. a 14. března. Vítěz Ligy mistrů bude korunován po finále 26. května v Kyjevě.

Basilej ve skupině hrála s United a nyní vyzve druhý manchesterský tým City, který s jedenáctibodovým náskokem vede anglickou ligu a v této sezoně prohrál pouze jeden soutěžní zápas. Švýcarský šampion na soupeře z Premier League umí, prohrál s nimi jen čtyři z celkových 14 utkání. V předposledním kole skupiny Basilej i díky zákrokům Vaclíka porazila United 1:0, předtím na Old Traford podlehla 0:3.

Real Madrid, který coby nejúspěšnější klub soutěže usiluje o třináctý celkový triumf a třetí za sebou, vinou druhého místa ve skupině nebyl nasazený a los mu přisoudil dalšího ze spolufavoritů Paris St. Germain. Oba velkokluby se ve vyřazovací části pohárů utkají po dlouhé době - PSG v sezoně 1992/93 vyřadil "Bílý balet" ve čtvrtfinále Poháru UEFA a o ročník později triumfoval francouzský celek také ve stejné fázi Poháru vítězů pohárů.

Velmi těžkého soupeře dostala i Barcelona, které změří síly s úřadující anglickým šampionem Chelsea. Aktuálně třetí celek Premier League je neoblíbeným soupeřem především pro hvězdného útočníka katalánského celku Lionela Messiho, jenž v osmi zápasech nedal "Blues" ani gól. S žádným jiným týmem nemá argentinský fenomén tak špatnou bilanci.

Český reprezentant Schick, který se pomalu začíná prosazovat do sestavy AS Řím, narazí s italským klubem na Šachtar Doněck. Ukrajinský celek vyhrál tři ze čtyř vzájemných zápasů a dobrou formu ukázal i v základní skupině, kde jako první v sezoně dokázal porazit Manchester City.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud