11. prosince 2017 • 15:32

Pro plzeňské hráče je Partizan hratelný, Vrba ho nechce podcenit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňští fotbalisté považují Partizan Bělehrad, který vyzvou v únorovém druhém kole Evropské ligy, za přijatelného soupeře. Trenér Viktorie Pavel Vrba však varuje před podceněním a očekává kvalitního a motivovaného protivníka.


"Není to asi až tak atraktivní. Byli tam i atraktivnější soupeři, ale na druhou stranu si myslím, že je to hratelné, a my uděláme všechno pro to, abychom přes ně postoupili. Nebude to jednoduché, ale myslím si, že kvalitu na to máme," řekl pro klubový web obránce David Limberský.

"Zatím o nich ještě nic nevíme, ale pro cestování je dobře, že nemusíme třeba do Astany, kterou jsme mohli chytnout. Možná jsme mohli dostat trošku zvučnější jméno, ale je to i docela hratelný soupeř," doplnil další krajní obránce Radim Řezník.

Podle Vrby má Partizan kvalitu, i když nepatří k papírově nejsilnějším klubům, které mohli lídři české ligy při losu dostat. V osudí byly také Dortmund, Neapol, Lyon, Marseille nebo Celtic Glasgow. "Čeká nás soupeř, kterého určitě nemůžeme podcenit, i když možná není tak známý jako třeba Celtic. Přesto všichni víme, že bývalý jugoslávský fotbal byl vždycky fantastický. I na základě toho Partizan postoupil. Takže určitě těžký soupeř," upozornil čtyřiapadesátiletý kouč.

O kvalitě srbského mistra a šancích Viktorie na postup mluvit nechtěl. "V momentě, kdy postoupí dál do evropské fáze, to určitě není jednoduchý soupeř a budou to brát hodně prestižně. Některé top mančafty v té první fázi třeba dávají prostor hráčům z širšího kádru, kdežto u Partizanu je naprosto jasné, že budou chtít uspět a postoupit. O to to může být složitější," prohlásil Vrba.

Limberský nepovažuje za velkou výhodu, že Plzeň začne dvojzápas s Partizanem 15. února v Bělehradu. "Za ty roky jsme si vyzkoušeli obě varianty. Je to spíš o tom, jak kvalitní zápas odehrajeme a jak dobře budeme hrát, ale je úplně jedno, kde budeme začínat," konstatoval čtyřiatřicetiletý zadák.

"Možná by to bylo výhodou v momentě, kdy bychom byli rozehraní. Bohužel začínáme první mistrovský zápas s nimi, protože je pauza. Ale zimní přípravu k tomuto utkání směřujeme. V závěru přípravy nás čekají těžcí soupeři a myslím, že nás dobře prověří před zápasem s Partizanem," přidal Vrba.

Řezník je naopak rád, že Plzeň sehraje první duel venku, a je zvědavý i na horkokrevné srbské příznivce, kteří patří mezi nejproblémovější v Evropě. "To samé je Crvena zvezda. Mají výborné fanoušky, nebo spíš takové blázny, a tím jsou proslulí. Určitě to tam bude velké. Nevím, jestli přímo peklo, to asi uvidíme až potom. Ale myslím, že jsou to jedni z nejlepších fanoušků," uvedl osmadvacetiletý bek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud